Over een van de regionale clubs die onze redactie volgt werd al een separate voorbeschouwing geplaatst in de gekozen ‘Krakerrr van de Week’, dit keer gaat dat om Meerburg. De Rijndijkers spelen zondag tegen Teylingen. Nu is er ruim baan voor de andere clubs. Wat staat hen te wachten komend weekend?

Zaterdag

2C

Een veerkrachtig RCL behield afgelopen zaterdag het medekoploperschap. De Leiderdorpers kwamen ondanks een veldoverwicht op een onvoorziene 2-0 achterstand bij DoCoS, maar herstelden zich knap na de thee. De ploeg van Stefan Luykx scoorde vijfmaal en slikten enkel in de slotminuten nog een treffer uit een klutssituatie. Na de goedbezochte derby wacht weer een alom bekende tegenstander, want zaterdag kruist RCL de degens met UVS. Vorig seizoen deelden de Leidenaren een gevoelige tik uit aan de Leiderdorpers in het slot van de competitie door met 1-0 te winnen op de Bloemerd. Aan het begin van datzelfde seizoen waren de Leiderdorpers juist te sterk voor UVS; 2-3. De blauwwitten leden zaterdag een forse nederlaag tegen Valken ’68 (1-5), maar het optimisme aan de Kikkerpolder blijkt er niet minder om. ,,Het gaat zeker goed komen met UVS, het linkerrijtje gaan we zeker halen. Elke wedstrijd maken we stappen, er word keihard getraind door de jongens”, aldus trainer Jeroen Hoefnagel. Aan zijn pupillen de taak die woorden in daden te vertalen en zo snel mogelijk weg te komen van de huidige twaalfde plaats.

RCL-UVSB1140-300416

Na de fantastische start met drie zeges volgden drie wedstrijden zonder overwinning voor DoCoS. Om die laatste trend te doorbreken zal de ploeg van Nico van der Salm er flink aan moeten trekken zaterdag. De Leidenaren gaan zaterdag namelijk op bezoek bij HVC ’10, dat samen met RCL aan kop gaat. De Hoek van Hollanders verloren nog niet deze jaargang. DoCoS speelde met een team dat als onder 23-elftal door het leven zou kunnen gaan dinsdagavond doelpuntloos gelijk tegen een soortgelijk geaarde formatie van derdeklasser Kagia tijdens de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup.

1g9a2199-small

Ondanks de eclatante zege op UVS van afgelopen zaterdag (1-5) bevindt Valken ’68 zich nog slechts in de middenmoot van 2C. ,,We hebben onszelf niet beloond in de voorgaande wedstrijden waar we waren steeds de bovenliggende partij, maar het gaat nog steeds om de punten”, verklaarde trainer Arie van Duijn. Valken geldt nog altijd als voorname kandidaat om met de prijzen aan de haal te gaan. Om die status nog maar eens kracht bij te zetten dient er zaterdag afgerekend te worden met DSO. De Zoetermeerders gingen afgelopen zaterdag nipt (2-3) onderuit tegen een andere titelkandidaat, Te Werve, en bivakkeren zelf op de vijfde plaats.

_mom2367-small