Zaterdag

2C

RCL moest in de slotfase van de topper in 2C zijn meerdere erkennen in Te Werve. Na de 2-1 in de 85e minuut was Stefan Luykx weinig content met de inzet van zijn ploeg. ,, Niet iedereen heeft zich vandaag het snot voor de ogen gewerkt en dan krijg je de kous op de kop.” Het optimisme moest van iemand anders komen, namelijk linksback Max Glasbeek. ,,De volgende wedstrijd is de belangrijkste voor nu. Na de winterstop kijken we weer lekker omhoog.” Die wedstrijd wordt wederom een pittige voor de Leiderdorpers, want het in punten gelijkstaande CWO komt op bezoek. De Vlaardingers zijn de laatste vijf duels op rij ongeslagen en zette afgelopen zaterdag nog Honselersdijk opzij (1-3).

Mocht de ontmoeting tussen RCL en CWO op een gelijkspel uitdraaien, dan kan DoCoS daar zijn garen bij spinnen. Wanneer een gelijkspel volgt op De Bloemerd en de ploeg van Nico van der Salm zelf afrekent met DSO, dan staat DoCoS plots tweede. Alhoewel, plots, DoCoS blijft gewoon prima presteren. De promovendus won afgelopen zaterdag nog redelijk eenvoudig bij laagvlieger Soccer Boys (0-2), al zat Van der Salm niet met een gerust hart op de bank. ,,Eigenlijk was het een eenvoudige zege voor ons. Dat de trainer ons verweet dat we het te lang spannend hebben gehouden daar moet ik het mee eens zijn”, zei de goed spelende middenvelder Roy Elkerbout na de zege in Bleiswijk. DSO, dat tweede staat, zal van een ander orde blijken dan Soccer Boys. Tel daarbij op dat DoCoS alle drie de nederlagen van dit seizoen op eigen terrein leed, en je weet dat het een knap lastige middag tegemoet gaat treden.

Heeft Valken ’68 de goede smaak te pakken? Na de moeizame maar knappe zege bij DoCoS (0-3), schudde de ploeg van Arie van Duijn ook laagvlieger VDL overtuigend van zich af: 3-0. ,,Aan het kampioenschap moeten we nu niet denken, de periodetitel is nu ons primaire doel”, concludeerde aanvoerder Mark van der Plas. De achtervolging op de bovenste ploegen wordt zaterdag voortgezet met een uitwedstrijd bij LYRA. De Lierders hebben wat goed te maken na de 5-0 zeperd van de laatste speelronde bij UVS, dat op zijn beurt met een goed gevoel afreist naar Maassluis. ,,Het is de eerste keer dat we echt verdienden te winnen”, zei assistent- trainer Arnold Overdijk na afloop. ,,De negen punten moeten we binnen halen voor de winterstop.” Te beginnen met de test in het zuiden van Zuid-Holland. Gastheer aldaar is VDL, dat met 3-0 klop kreeg bij Valken ’68. Beide ploegen kenden een weinig florissante eerste periode. Opvallend is dat de Maassluizenaren vijf duels op rij verloren en vervolgens koploper Te Werve de eerste nederlaag van het seizoen toebrachten (2-1) in de voorlaatst gespeelde competitieronde. Een waarschuwingssignaal voor UVS, dat diep zal moeten gaan voor de eerste uitzege.

Zondag

2C

De 1-1 van afgelopen zondag bij hekkensluiter DONK was misschien wel symptomatisch voor het seizoen van Meerburg. ,,We voetballen beter dan aan het begin van het seizoen, alleen nu moeten we de kans nog afmaken”, stipte Ramon Weijers het makke aan van de withemden. De Zoeterwoudenaren doen voor de meeste ploegen in 2C niet onder, maar hebben moeite om door te drukken. Liefst vijf keer, het vaakst van alle ploegen, speelde Meerburg dit seizoen gelijk in de competitie. Die tendens hoopt de ploeg van Ron de Roode, dat elfde staat, komende zondag te doorbreken als nummer negen, Groeneweg, bezoek brengt aan de Rijndijk. Een eventuele zege op de Zevenhuizers zou Meerburg meer dan goed doen, want een (al dan niet tijdelijke) ontsnapping aan de gevarenzone lonkt in dat geval.