Zaterdag

2C

RCL is bezig aan een voortreffelijk seizoen en kende dan ook een buitengewoon sterke eerste periode. Desondanks moesten de Leiderdorpers de periodetitel aan Te Werve, die één keer minder gelijkspeelden, laten. ,,Het zou leuk zijn geweest om nu al een prijs te pakken, maar het leidde allerminst tot grote teleurstelling. We doen het goed, staan er oké voor en als we zo blijven spelen dan komt er echt wel een prijs aan”, zat middenvelder Renaldo Nagtegeller echter allerminst bij de pakken neer na de 2-4 zege van afgelopen zaterdag bij hekkensluiter Kethel Spaland. RCL krijgt nu een pittige serie wedstrijden, te beginnen met de uitwedstrijd bij HVC ’10. De Hoek van Hollanders speelden zaterdag 1-1 gelijk tegen CWO en staan op de ranglijst vierde.

Eén plaats achter DoCoS, dat trots mag zijn op wat het de eerste periode heeft laten zien. Na de flitsende seizoenstart met drie zeges op rij, slaagden de Leidenaren er drie keer op rij niet in te winnen. Door knappe zeges op HVC (0-2) en de minimale zege op VDL in blessuretijd door een kopbal van wie anders dan Danny Maaskant (1-0). DoCoS begint de tweede periode vol goede moed met een uitwedstrijd bij Sportclub Monster.

Monster won afgelopen weekend nog ruim bij UVS (2-6). Het gaat de blauwwitten dan ook niet bepaald voor de wind tot op heden. UVS won dit seizoen pas één competitiewedstrijd, thuis tegen Honselersdijk (3-2). Opgeteld met de twee remises staan de Leidenaren op een schamel aantal van vijf punten, wat een huidige twaalfde plek inhoudt. Het zal ‘a hell of a job’ worden om komende zaterdag al van die lage klassering weg te komen. Dan gaat de ploeg van Jeroen Hoefnagel namelijk op bezoek bij koploper en periodewinnaar Te Werve. Enkel Honselersdijk, uitgerekend de enige tegenstander waar UVS dus van won, wist een puntje over te houden aan een duel met de Rijswijkers.

Ook voor Valken ’68 valt er nog weinig te lachen tot dusver. De ploeg van Arie van Duijn werd vooraf ingeschat als belangrijkste titelkandidaat naast Te Werve, maar tot op heden is Valken niets meer of minder dan een grauwe middenmoter. Na de verliespartij bij Te Werve van zaterdag (2-1), heeft Valken even vaak gewonnen als verloren in de eerste periode (vier om vier). Met tien punten achterstand op de koppositie kan het vizier voorlopig beter op de periodes. Die beginnen de Valkenburgers zaterdag met een op het oog makkelijke prooi. Hekkensluiter Kethel Spaland is dan de tegenstander op ’t Duyfrak.

Zondag

2C

Sinds de promotie van afgelopen seizoen heeft Meerburg het vooralsnog zwaar in de tweede klasse. Door de recente twee opeenvolgende nederlagen tegen Teylingen (1-4) en Den Hoorn (1-0) staan de Rijndijkers nu op de twaalfde plek. De verschillen zijn echter klein in 2C. Zo kan een zege op TOGB komende zondag zomaar betekenen dat de vlag er na het weekend opeens heel anders bij hangt. Een plek in het linkerrijtje is dan weer niet uitgesloten. Voor eigen publiek kan Meerburg in ieder geval over de gasten uit Berkel en Rodenrijs heen klimmen, aangezien zij twee punten meer vergaarden tot noch toe. Afgelopen weekend sleepte TOGB een punt uit het vuur bij DOSR: 2-2.