RCL en DoCoS zijn voortvarende begonnen in 2C, terwijl Valken’68 en UVS de motiren nog niet echt aan de praat hebben gekregen. In dezelfde klasse op zondag wacht Meerburg ook nog op een eerste overwinning, net als de Valkenburgers en Leidenaren. Speeldag 3 levert weer nieuwe mogelijkheden op. Een vertrouwd rondje langs de velden.

Zaterdag

2C

Het kan niet op voor DoCoS. Na twee speelrondes voert de Leidse promovendus de ranglijst aan in de tweede klasse. Na een 4-1 uitzege bij Honselersdijk volgde zaterdag een 1-0 overwinning in de stadsderby op UVS. Dik tevreden was Nico van der Salm dan ook na afloop over zijn team. Het enige wat de Koudekerker nog wel hoofdbrekens kan bezorgen is wie hij op moet laten draven voor de penalty’s. Ook afgelopen zaterdag was het weer (niet) raak. Dit keer was het middenvelder Melvin Zweistra die faalde vanaf elf meter. ,,Met vorig seizoen erbij hebben we nu wel tien penalty’s gemist”, wist Van der Salm na afloop. Het zal ons benieuwen wie er zaterdag achter de bal gaat staan, mocht DoCoS tegen Kethel Spaland mogen aanleggen. Het treffen, dat als uitwedstrijd genoteerd staat, wordt afgewerkt op Sportpark Morskwartier. Dit omdat de club uit Schiedam druk bezig is met een nieuw complex leven inblazen. Wellicht kan DoCoS profiteren van het thuisvoordeel tegen de ploeg die in de eerste speelronde met 3-1 verloor van CWO en afgelopen weekend om eerder genoemde reden niet in actie kwam.

Ook medekoploper RCL beleeft een prima start van het seizoen, al klonken ook kritische geluiden uit Leiderdorpse kelen na de nipte 1-0 zege van afgelopen zaterdag op Soccer Boys. ,,Het was niet best, het moet beter en wat opportunistischer. De gelukkigste ploeg heeft gewonnen”, aldus aanvoerder Thom Wijnalda, die verrassend genoeg dit keer niet trefzeker was. Verdediger Gwen Koet kroonde zich ditmaal tot matchwinner door in de 78e minuut het net te laten bollen met een rake kopbal. Komende zaterdag hopen de Leiderdorpers hun zegereeks te vervolgen als zij op bezoek gaan bij LYRA, dat de rode lantaarn op de schouders heeft en nog zoekt naar het eerste doelpunt in de competitie. Op het oog dus haalbare kaart voor Stefan Luykx en de zijnen, maar onderschatting ligt uiteraard op de loer. Vorig seizoen verloor roodwit per slot van rekening nog in de Lier: 2-1.

UVS kon in de stadsderby bij DoCoS andermaal geen driepunter bijschrijven, maar het optimisme lijdt er niet onder, bleek uit de woorden van Berend Verdoes. De middenvelder die afgelopen zomer overkwam van VV Katwijk gaf aan veel vertrouwen te hebben in de selectie en toch wel op minimaal een plek in de top vijf te rekenen. De jacht op de eerste overwinning vervolgt UVS zaterdag op bezoek bij DSO, dat nog zonder nederlaag is. De Zoetermeerders wonnen zaterdag met 2-0 bij LYRA, nadat het in de eerste speelronde met 0-0 gelijkspeelde tegen VDL. Aan UVS dus de taak de DSO-defensie voor de eerste keer te slechten. Aan de twee ontmoetingen met DSO vorig jaar hield UVS één punt over. Op Sportpark Bentwoud werd het 3-1 voor de thuisploeg. Punt van zorg bij de Leidse ploeg is wel dat er veel voorhoedespelers om uiteenlopende redenen niet beschikbaar zijn.

Voor Valken ’68 wordt het wel eens tijd voor een overwinning. De ambitieuze en hoog aangeschreven ploeg van geplaagd trainer Arie van Duijn ging na de niet onoverkomelijke nederlaag tegen RCL ook tegen HVC ’10 onderuit. In Hoek van Holland kon een gehavend Valken de 1-0 verliespartij niet voorkomen. Honselersdijk, dat na de 4-1 nederlaag tegen DoCoS zich herstelde door met 1-0 te winnen bij SC Monster, is komend weekend het doelwit van de Valkenburgse dadendrang. Naast Marc Langeveld zal Valken het ogenschijnlijk ook lang moeten stellen zonder linksback Jeroen Haasnoot, bij wie enkele dagen terug ingescheurde enkelbanden werden geconstateerd.

Zondag

2C

Meerburg begon het seizoen behoorlijk goed met een verdienstelijk punt bij Foreholte (2-2), maar kon daarna een eerste nederlaag niet voorkomen. DVV Delft stond nog voor rust al op een 2-0 voorsprong aan de Rijndijk en kreeg in de tweede helft enkel een aansluitingstreffer van spits Mats van der Poel te verwerken.  Komende zondag mag de ploeg van Ron de Roode, opnieuw voor eigen publiek, proberen de eerste zege van het seizoen veilig te stellen. Dan komt regiogenoot ROAC op bezoek op Sportpark Meerburg. De Rippers wachten ook nog op de eerste driepunter na remises tegen Foreholte (1-1) en Groeneweg (0-0).