donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten doet zijn plicht tegen GSC ESDO: 3-0

Voorschoten doet zijn plicht tegen GSC ESDO: 3-0

-

Tweede klasse C (zondag)- Er zijn van die wedstrijden die je eenvoudigweg móet winnen, hoe, dat maakt niet uit, maar verlies is ondenkbaar en dat geldt ook voor een gelijkspel. Met die opdracht betrad voorschoten’97 het veld in de wedstrijd tegen GSC Esdo. Trainer Huib Oostrom Soede mocht voor de wedstrijd reppen van slim voetbal, een vriendenteam en de klik met de selectie, maar de harde realiteit was helder in alle simpelheid: van hekkensluiter GSC Esdo moest gewonnen worden om de nacompetitie, of erger nog, rechtstreekse degradatie te ontlopen.

De eerste helft bood bar weinig spelplezier of slim voetbal. Het was vooral kleurloos en steriel wat de toeschouwers aangeboden kregen. Het spel kabbelde voort zonder dat een der doellieden zijn kunsten hoefde te vertonen. Nog een combinatie, noch een individuele actie bracht een serieuze kans voort. Pas in de laatste minuten ontstond er enige opwinding voor de doelen. Eerst was het de jonge Mohammed Maatoug die Vooschoten’97 op voorsprong had kunnen zetten. Te gehaast schieten voorkwam een openingsgoal. Vlak voor het rustsignaal moest keeper Abdel Kader Lamrabette voor de eerste keer laten zien dat hij niet voor niets tussen de palen van Voorschoten ’97 stond.

De klok had in de tweede helft nog geen minuut weggetikt toen Radenko Nikic zich niet voor het eerst dit seizoen uiterst nuttig maakte. Hij kreeg de ruimte in het strafschopgebied en ramde de bal achter Goalie Cuneyt Atalar van de bezoekers. Vijf minuten later bood de doelman Voorschoten de helpende hand door een terugspeelbal verkeerd te raken. Voorschoten pikte de bal op, maar door te lang treuzelen kreeg ESDO de kans in te grijpen. Aan de andere kant was het Said Marfouk die ook de tijd dacht te hebben om af te ronden; ook hier kon de defensie uiteindelijk ingrijpen. Het was het laatste wapenfeit van de staartploeg.

De afstand tussen de linies werd te groot en het was louter nog Voorschoten’97 wat de klok sloeg. De beste man aan de zijde van Voorschoten, Maatoug, gaf na een fraaie actie de bal voor waar gelegenheidsspits Eelke van Dijken met een stiftje de keeper verraste en zo de stand op 2-0 bracht. Vlak voor het einde knikte Vincent van Veen de 3-0 tegen de touwen uit een corner. Aan de opdracht was voldaan: een zege, maar vooral de eerste helft was het allemaal nogal moeizaam wat de ploeg van Oostrom Soede liet zien. Omdat de concurrentie punten liet liggen was het toch een mooie middag voor de thuisploeg. Veilig is Voorschoten zeker nog niet. ROAC won van FC Lisse en daardoor staan de Adegeest-bewoners nog steeds op een p/d-plek.

In de tweede helft ontstond er overigens het nodige tumult waardoor de wedstrijd een twintigtal minuten werd stilgelegd. Er was irritatie ontstaan tussen een deel van het publiek en een paar spelers van GSC ESDO. Er werd met bier gesmeten en het leek erop dat de scheidsrechter voor het voortijdige einde had gefloten. Na overleg tussen de man in het geel en de beide ploegen werd uiteindelijk de wedstrijd zonder incidenten uitgespeeld. Hier past een groot compliment voor de teams en de scheidsrechter voor hun beheerste en volwassen gedrag.

Voorschoten’97: Lamrabette, Hilders, Van Veen, Van de Wijngaard, Adriaanse, Hogewoning, Nikic (85. Kers), Hendriks (15. Van Dijken), Van der Maas (75. Van Wattum), Van der Berg, Maatoug.

GSC ESDO: Atalar, Faloun, Amheye, Fadiaoui, Al-Mokadem (55. Clarinda), Bildirici, Irzi, Haouach, Marfouk, Turkoz, Yildirim (63. Hagshenas).

Scheidsrechter: Hollemans.

Note redactie: op onze app een vraaggesprek met Eelke van Dijken.