HomeVierde klasseVoorschoten'97 (zo)Voorschoten’ 97 (zo) na rust voorbij gekortwiekt FC Rijnland

Voorschoten’ 97 (zo) na rust voorbij gekortwiekt FC Rijnland

-

Derde klasse A (zondag)-  Nog vijf minuten waren er te spelen toen scheidsrechter Van Erven besloot om de wedstrijd te staken. Tot dan was er niet veel aan de hand, maar een overtreding van Martijn van Leeuwen deed de scheidsrechter van gedachte veranderen en de arbiter besloot het treffen definitief te staken. Dit bij een 3-0 stand voor de thuisclub.

FC Rijnland begon goed aan de wedstrijd. Drie minuten na de aftrap was daar de eerste kans. Aanvoerder Giovanni Koelink vond met een goede lange trap aanvaller Danny Kromwijk. Die zocht zijn directe tegenstander Robert Toret op, passeerde deze en probeerde de verre hoek. De keeper pareerde de bal echter. FC Rijnland kwam duidelijk met de intentie om de drie punten mee terug te nemen naar de Mors. Na tien minuten  kwam het eerste gevaar van de Voorschotenaren. Radenko Nikic gaf een voorzet op Frank van der Heuvel die in buitenspelpositie de paal raakte. De Leidenaren raakten hierdoor niet van slag en pakten de draad weer op. Jordy Heemskerk zette met een goede pass Van Leeuwen aan het werk die met een goede dribbel zijn tegenstander passeerde en inschoot, met zijn vingertoppen kon Van der Mijn de bal tot corner verwerken.

Onder leiding van de ervaren Niels Wassenaar kwam Voorschoten steeds beter in de wedstrijd. Na een goede voorzet probeerde Van der Heuvel af te ronden, maar de sterk spelende Koos Habraken was er als de kippen bij om dit schot te blokken. In de tegenaanval startte Wim de Bolster, na goed werk van Koos de Haas, een solo vanaf het middenveld. Aangekomen bij de goal miste hij de kracht om de bal te plaatsen in een gewenste hoek.  Vlak voor rust was het Voorschoten met een goede kans op de voorsprong. Toret zette de bal voor op Niels van de Berg die zijn schot geblokt zag door Koelink.

Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg. Nikic stuurde met een steekpass Van de Berg weg die op Mario van der Pluijm afging. Van de Berg faalde niet en zette zijn ploeg om voorsprong 1-0. Voorschoten bleef druk houden op de verdediging van FC Rijnland. Uit een corner van Voorschoten’97 was het wederom Van de Berg die vrij kon inkoppen, maar deze keer was het Van der Pluijm die met een geweldige redding zijn ploeg in de wedstrijd hield. De 2-0 van Voorschoten’97 kwam uit een rappe counter van de gastheer. Wederom was het Nikic die Van de Berg makkelijk voor de goal kon zetten met een steekpass. Zoals bij de eerste goal faalde de veel scorende speler niet in de een-op-een met de Leidse doelman.

Een kwartier na rust moest FC Rijnland met tien man verder. Scheidsrechter Van Erven gaf aanvaller De Haas zijn tweede gele kaart nadat hij iets geroepen zou hebben naar zijn teamgenoot hetgeen de leidsman niet beviel. Ook met twee tegengoals en een man minder bleef FC Rijnland druk zetten. Een goede doelpoging van Kromwijk werd gekeerd door Chris van der Mijn en in de rebound schoot de ingevallen Boudewijn Kamphues net naast. Een goede opening van Bennie Hogenwoning op Nikic, die na een actie van buiten naar binnen vrij kon schieten op doel, zorgde voor de 3-0. Voorschoten’97 bleef het de Rijnland defensie lastig maken, maar van der Pluijm behoedde zijn ploeg met een aantal goede reddingen voor een grotere achterstand.

Vijf minuten voor tijd kreeg Van Leeuwen de rode kaart voorgehouden, die door veel spelers niet werd begrepen. Van Leeuwen maakte dat duidelijk aan de leidsman en niemand weet waarom maar Van Erven besloot om de wedstrijd te staken.

Koelink: ,, Wij hadden meer de intentie om te voetballen, Voorschoten’97 loerde op de counter. Een aantal goede kansen van ons gingen er niet in en hun keeper pakte twee goede schoten van ons. Na rust kwamen wij veel te slap uit de kleedkamer en zo kregen we in korte tijd twee makkelijke doelpunten tegen en dan weet je dat het lastig wordt. Ik begrijp niet dat de wedstrijd gestaakt werd. Op een of andere manier heeft de scheidsrechter het gevoel gehad dat het geen sportieve wedstrijd was, wat ik me niet kan voorstellen. Zelfs de jongens van Voorschoten’97 begrepen er niets van. Helaas is het nu zo gelopen en moeten we afwachten hoe het gaat lopen.”

Woorvoerder Martin Wistmeer van Voorschoten’97 begreep ook niet veel van de vroegtijdige aftocht. ,,Het was geen spijkerhard duel. Okay, ik heb overtredingen gezien maar die heb je nu eenmaal in wedstrijden. Niemand begreep goed waarom er een punt achter de ontmoeting werd gezet. Nu zullen die resterende minuten nog worden gespeeld denk ik. Dit bij een 3-0 stand en bij elf tegen negen. Tja, wat moet je daar nu mee. Maar goed; voor onze ploeg is dit natuurlijk wel een lekkere overwinning.”

Voorschoten’97 – FC Rijnland 3-0 (0-0) 48. Van de Berg 1-0,  53. Van de Berg 2-0, 68. Nikic 3-0. Scheidsrechter: Van Erven.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Mijn, Toret, Wassenaar, Hilders, Mulder, Hogenwoning, Nikic, Kassi, Van de Heuvel (Boukhidous), Van de Berg, Kloeke

Opstelling FC Rijnland: Van der Pluijm, De Groot, Jordy Heemskerk, Koelink, Luiten (Jimmy Heemskerk), De Bolster, De Haas, Habraken, De Rooij ( Kamphues), Van Leeuwen, Kromwijk.