In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Cees van Tongeren. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl!

VraagAntwoord
cees-van-tongeren-omgezetCees van Tongeren, 24/02/1967 te Leiden. Getrouwd met Diana, 2 zoons ( Ricardo en Roy ), werkzaam als leidinggevende bij Nieuwkoop-Europe in Kudelstaart in de glas & tuinbouw.
Mijn voetbal- en trainersloopbaanIk ben begonnen op mijn 5e jaar bij Delfia waar wij woonden ivm het werk van mijn vader. Op mijn 6e verhuisden wij naar Leiden waar ik bij Lugdunum terecht ben gekomen door mijn opa. Ik heb daar alle jeugdelftallen doorlopen totdat ik uiteindelijk op mijn 17e in het 1e elftal terecht kwam. Ik heb daar 15 jaar in het 1e elftal gespeeld en ben toen naar RKAVV in Leidschendam gegaan. Daar heb ik van de 2 seizoenen er maar 1 echt gespeeld vanwege herniaklachten. Ik moest toen een stapje terug doen en werd benaderd door de toenmalige voorzitter van FC Rijnland Renzo Candido om hoofdtrainer van de selectie te worden. Dat heb ik 2 jaar gedaan en heb toen de A-jeugd van v.v. Leiden een aantal jaren gedaan. Hierna werd ik benaderd door FC Boshuizen om daar trainer van het 2e elftal te worden en na 1 seizoen werd ik daar de assistent van Dennis Olman bij het 1e elftal. Toen Dennis hoofdtrainer bij GHC werd, ben ik meegegaan als assistent-trainer en heb daar 6 jaar gewerkt ( 5 jaar met Dennis en 1 jaar met Roberto Escudero ). Sinds dit seizoen ben ik hoofdtrainer van v.v. Leiden.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Films en series kijken en een gezellig spellen-/kaartavond met familie.
Toekomst van het Nederlandse voetbalZiet er niet al te rooskleurig uit, al komt er wel een goede lichting aan maar zoals je weet is er in het voetbal weinig tijd!!!
Oranje op het WK 2018Na de poulefase wordt Nederland uitgeschakeld.
Mooiste buitenlandse ploegFC Barcelona
Favoriete spelerLionel Messi
Kampioen Eredivisie 2016/17Ajax
Beste vijf spelers in de EredivisieZiyech, Traoré, Guardado, El Ahmadi, Larsson
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds Het winnen van het 1e voetbalgala van het jaar in 1996, de promotie met Lugdunum tegen EBOH gespeeld over twee wedstrijden en de halvefinalewedstrijd op het EK 1988 Duitsland - Nederland (uitslag 1-2).
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Zo lang mogelijk actief blijven in de voetballerij en lekker genieten met mijn gezin.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welLugdunum uiteraard en voor de rest kijk ik altijd wel alle uitslagen en verslagen na.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitVrijdag heerlijk ontspannen thuis en voorbereiden op de wedstrijd van zaterdag, zaterdags altijd vroeg wakker en op tijd naar de club om jeugdwedstrijden te kijken, 's middags zelf wedstrijd en na de wedstrijd de 3e helft in of naar huis lekker wat eten en s'avonds iets gezelligs doen. Zondags notities van de zaterdag verwerken en met de volgende wedstrijd bezig zijn en dan de hele dag FOX Sports of Ziggo Sport aan en lekker op het bankie relaxe .
Dat vind ik nou humorNajib Amhali
Dat zou ik nou nooit doenAfspraken niet na komen!!!
Mijn lievelingsgerechtKippenpootjes of alles wat kip is.
Dit bestel ik bij de snackbarLigt er aan welke snackbar, raspatatje speciaal of een patatje gyros.
Mijn favoriete plekje in de regio LeidenThuis
RokenDaar ben ik mee gestopt sinds 10 Mei 2015.
Laatste film die ik zagHannibal
Vakantie afgelopen zomerNiet geweest
LevensmottoGeniet van het leven want elke dag kan de laatste zijn.
Lekker dingMijn vrouw
Kijk ik naar uitDe Kerstdagen
MuziekNederlandstalig, Kane en U2
Wat ik over zou willen doenMisschien had ik op jongere leeftijd iets meer voor mijn sport moeten leven 😉
Zou ik graag beter beheersenGeduld
VV Leiden eindigt op plaats3
Verschrikkelijk overgewaardeerdMart Smeets
Mooiste sportmoment deze zomerDe overwinning van Max Verstappen in Barcelona.
Dat wil ik graag nog even kwijtWees altijd open en eerlijk tegen iedereen en zeker in de voetballerij want je komt elkaar altijd weer tegen!!!