Derde klasse A (zondag)- Dat er ooit een keer einde aan moest komen, sprak voor zich. En dat dat einde in de derde klasse waarschijnlijk niet al te lang op zich zou laten wachten, lag ook in de lijn der verwachting. Toch deed de manier waarop Kickers ’69 zondagmiddag  een abrupt einde maakte aan de ongekende reeks van 28 officiële wedstrijden (een niet tellende bekerwedstrijd niet inbegrepen, red.) zonder nederlaag behoorlijk pijn.

Ze zaten er wat beteuterd bij na de 4-1 oorwassing in Leimuiden, de spelers van Warmunda. Verliezen, dat was toch iets waar ze niet meer aan gewend waren. Het was op de kop af een jaar geleden dat de Warmonders nog eens aan het kortste eind trokken, op 20 september 2015 om precies te zijn. De tegenstander destijds? Jawel, Kickers ’69. De uitslag? Niet minder dan 1-5!

Het betekende een dramatische competitiestart voor Warmunda, dat een week daarvoor ook al verloren had in de seizoensouverture bij Delfia. De ommekeer liet echter niet lang op zich wachten. Bij SVH Celeritas pakte het elftal van Alan Campfens een week later de eerste driepunter en op die overwinning volgde een unieke reeks: in de 22 resterende competitiewedstrijden in 4A werd niet meer verloren, hetgeen een verdienstelijke tweede plaats opleverde, achter het ongenaakbare Kickers. In het nacompetitietweeluik met Stolwijk werd vervolgens een historische promotie afgedwongen. En als debutant in de derde klasse ging Warmunda dit nog prille seizoen vrolijk verder waarmee het in de vierde klasse geëindigd was. Na een geslaagde bekercampagne, met een overwinning op REMO en een gelijkspel tegen GOL Sport, werden achtereenvolgens Stompwijk ’92 (3-4) en Nicolaas Boys (2-0) aan de zegekar gebonden.

En dus lonkte voor wat betreft de ongeslagen status de magische grens van dertig wedstrijd. Die had volgende week, thuis tegen Voorschoten ’97, bereikt kunnen worden. Ware het niet dat Kickers  ’69 weigerde daaraan mee te werken. ,,We hadden nog een rekening te vereffenen met Warmunda”, refereerde trainer Delano Snijders aan de nederlaag in de thuiswedstrijd van vorig seizoen. ,,Dat betekende destijds voor ons ook het einde van een lange reeks zonder verlies. Het was bovendien onze enige nederlaag, dus toch wel een smetje op een verder perfect seizoen. Dat hebben we nu dus recht kunnen zetten. En eigenlijk zijn we vandaag geen moment in de problemen geweest, ondanks dat het voetbal misschien wat minder was dan de afgelopen twee wedstrijden, die we wel verloren.”

Of de thuisploeg nou zo goed was of de bezoekers onmachtig: feit is dat Warmunda er in Leimuiden eigenlijk niet aan te pas kwam. De trainer: ,,We verzaakten in teveel opzichten. Ik weet niet wat het was, maar we gaven gewoon niet thuis vandaag.”

Voor rust was Kickers heer en meester en nam het via Lars de Rijk en Koen Bakker afstand. Campfens: ,,Dan zet je in de rust de puntjes op de i en hamer je erop dat jongens de gemaakt afspraken nakomen. Ik had nog wel het gevoel dat we het in de tweede helft recht konden zetten. Maar dan valt na twee minuten al de 3-0, op de counter, nadat we nota bene zelf een corner mochten nemen. Dan weet je dat het lastig gaat worden.”

Het was opnieuw De Rijk die de gasten pijn deed. Steven de Taeye gaf Warmunda nog wel een sprankje hoop, maar de aansluitingstreffer zat er daarna niet meer in. Sterker, in de slotfase strooide invaller Niels Castenmiller nog wat extra zout in de Warmondse wonden.

Vanzelfsprekende baalde Campfens na afloop stevig van de collectieve offday van zijn ploeg, maar de oud-speler van Ter Leede wilde het ook niet groter maken dan het is. ,,Het is jammer dat er op zo’n manier een einde komt aan een bijzondere serie. Het liefst stel je dat moment natuurlijk zo lang mogelijk uit. Maar we moeten het ook niet dramatiseren. Voorlopig staan we in ieder geval weer met beide beentjes op de grond. Volgende week spelen we thuis tegen Voorschoten’97 en dan moeten we zorgen dat we er weer staan.”

Overigens kleeft er nog een licht voorbehoud aan die wedstrijd. Het hoofdveld van Warmunda gaat momenteel gebukt onder een hardnekkige schimmel en mag voorlopig niet bespeeld worden. En het naastgelegen kunstgrasveld voldoet niet aan de juiste afmetingen. Het is dus even afwachten wat de KNVB in samenspraak met de clubs beslist.