Derde klasse A (zondag)- FC Rijnland wil mee gaan doen om de bovenste plaatsen dit seizoen en uiteraard liggen die mogelijkheden er nog gezien het feit dat er nog heel veel wedstrijden op de teller staan. Na de met 4-1 verloren ontmoeting tegen en bij KDO blaast middenvelder Wim de Bolster evenwel minder hoog van de toren. ,,Ik weet verder geen uitslagen en kijk niet naar de stand. Zo spelend hebben we bovenin niets te zoeken. Wat een wereld van verschil met vorige week. Toen was het echt goed tegen avv Alphen en verdienden we te winnen (2-2, red.). Nu was het ronduit heel slecht. Geen passie en beleving. We zijn op alle fronten afgetroefd. We waren elf eenlingen. Treurig deze middag.”

De Bolster kwam terug uit De Kwakel, leverde nog even de tas met spullen in bij zijn club en vertrok ‘ziek’ naar huis. ,,Tja, dit komt wel aan bij mij, ja. Halverwege was het 1-1 en hadden we de wedstrijd nog een andere wending kunnen geven. Binnen een poep en een scheet was het na rust echter 3-1 en toen speelden we een verloren wedstrijd. Natuurlijk speelden we opportunistischer om nog iets af te dwingen, maar het zat er niet in. Net als tegen SJZ uit hebben we niet het juiste karakter getoond en daar moeten we het nu net van hebben.”

KDO kwam op voorsprong, maar FC Rijnland kwam nog goed weg na de eerste helft met een 1-1 stand. Vlak voor rust mocht Danny Kromwijk aanleggen vanaf elfmeter en de aanvaller zorgde voor balans. Na de rust liep de thuisploeg dus weg en liet FC Rijnland zien nog niet klaar te zijn voor het grote werk in deze klasse. De van DoCoS overgekomen speler was duidelijk in zijn  beleving. ,,Normaal gesproken, wanneer wij 100% zijn, winnen we van deze ploeg. Zij hanteerden vooral de lange bal, maar ons verweer was te pover. Op termijn zie ik hen ook wel hoger eindigen. Het is een jonge ploeg met wat leuke spelers. Maar voor nu zat het verschil gewoon in de beleving. Er lijkt een vloek te heersen op het spelen van uitwedstrijden bij ons. We moeten het hoe dan ook allen maar bij onszelf zoeken.”

FC Rijnland miste spits Boudewijn Kamphues in deze uitbeurt. ,,Hij raakte helaas geblesseerd afgelopen vrijdag op de training. Een liesblessure. Ik denk dat dit te maken heeft met zijn eerdere rugklachten. Misschien is hij te vroeg begonnen. Het is duidelijk dat hij heel belangrijk is voor ons en hoop dat dan ook dat hij zijn tijd neemt om te herstellen. Met of zonder ‘Boudie’ maakt wel een verschil. Hij scoort niet alleen veel, maar hij kan voorin ook een bal vastzetten.”

Al met al een slechte week voor de ploeg uit de Leidse Morsch. De Bolster: ,,We deden onszelf tekort tegen avv Alphen en nu verliezen we van een zeker niet betere ploeg, die het overigens wel heel slim speelden. Daar is geen twijfel over mogelijk. Daarnaast hebben we een punt in mindering gekregen naar aanleiding van het staken van de wedstrijd tegen Voorschoten’97. Ik meen wel dat de club beroep heeft aangetekend, maar voorlopig levert deze week dus nul punten op. We moeten pas op de plaats maken en van week tot week zien of we onszelf weer kunnen oprichten.”

Los van de teleurstelling nu is de middenvelder wel blij met zijn keuze voor FC Rijnland. ,,Bij DoCoS heb ik het absoluut naar mijn zin gehad, maar op een zeker moment was het elke week afwachten of ik mocht spelen. Dat vrat aan me. Nu speel ik wel elke week en daar ga je als speler toch voor. Hier staat een hele leuke groep en we zijn echte maten van elkaar. Het is enkel jammer dat onze kwaliteit er nog niet elke week uitkomt. Het zit er echt wel in, maar tegen KDO stelden we zwaar teleur. Niets op af te dingen bij deze nederlaag en dat zegt genoeg. Het is misschien wel even goed dat we over twee weken pas weer spelen voor de competitie. Eerst scherven rapen en dan ons weer oprichten.”

Basisopstelling FC Rijnland: Van der Pluym, Luiten, Cerdijn,Noort, Wassenaar, Habraken, De Bolster, Koelink, De Haas, Van Leeuwen, Kromwijk.

 

Comments are closed.