Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam is nog steeds niet veilig met het oog op de nacompetitie. De ploeg van Rob de Lange ging dit keer op eigen veld onderuit tegen Floreant (1-3). Beide ploegen hebben nu 24 punten, vijf meer dan de ploegen die daaronder staan.

160423_14_VVZ-Floreant_1_3 (Kopie) (Small)

,,Het was een slechte wedstrijd. De passing was ondermaats, er was te weinig beleving en de invloed van de scheidsrechter was wel erg groot.” Mitchel Bons steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Tegen DoCoS was het gewoon goed, maar vervolgens tegen Lugdunum en Floreant was het hopeloos. In de eerste helft kregen we maar een echte kans. De kopbal van Maarten van Riessen werd door ons eigenlijk al geteld toen de keeper met een onwaarschijnlijke reactie toch zijn hand tegen de bal kreeg. In de tweede helft probeerden we het met schoten uit de tweede lijn die geen resultaat opleverden. Aan de andere kant vielen die doelpunten wel en met 0-3 is het toch een kansloze zaak voor ons.”

160423_23_VVZ-Floreant_1_3 (Kopie) (Small)

Toen Jordi de Groot voor Zwammerdam scoorde flakkerde de hoop weer even op voor ‘Damme’. ,,Justin Bons miste daarop de kans op een tweede voor ons. Gaat die bal erin dan is het geloof terug. Nu bleef het 1-3. Daar mogen we onze keeper Wouter van Valen wel voor bedanken. Hij was weer de uitblinker aan onze kant.”

160423_40_VVZ-Floreant_1_3 (Kopie) (Small)

Bons verwijst nog eens naar de in zijn ogen grote rol van de leidsman in deze wedstrijd. ,,Het is geen excuus, beide ploegen hadden last van warrig fluiten, maar ik denk dat Zwammerdam er toch meer last van had. Al vroeg werd Dennis van Jaarsveld echt de wedstrijd uitgeschopt zonder dat er zelfs geel getrokken werd. Later sloeg een speler van Floreant de bal uit het doel. Er was een aanwezige op en langs het veld die dit niet zag helaas. Jammer.”

160423_41_VVZ-Floreant_1_3 (Kopie) (Small)

Het moet gezegd worden dat er wel oorzaken aan te geven zijn voor het teleurstellende seizoen van de dorpsclub. Een uitzonderlijk hoog aantal blessures en schorsingen maakte het bijna wekelijks nodig om met de opstelling te schuiven. Tegen Floreant bijvoorbeeld stonden Thom de Bruin en Nick van der Berg noodgedwongen langs de lijn vanwege een schorsing. ,,Het is eigenlijk te gek voor woorden dat we theoretisch gezien nog moeten uitkijken voor de nacompetitie in verband met degradatie. Zwammerdam is veel te goed voor de vierde klasse. We moeten nog tegen de twee onderste ploegen, Rohda’76 en Oegstgeest. Ik ga er vanuit dat we daar de volle winst tegen pakken. Dan ontlopen we die verlengde competitie. Het zou ook iets van een afgang hebben.”

Zwammerdam-Floreant: 1-3.

Basisopstelling Zwammerdam: Van Valen, Van Asselt, Schmand, Van Jaarsveld, Van Dorp, Spruyt, Peters, Van Riessen, Bergshoeff, Lars Kremer, Justin Bons. Ingevallen: Mitchel Bons, De Groot

160423_43_VVZ-Floreant_1_3 (Kopie) (Small)

Foto’s: met dank aan J. Peters