HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam op de valreep langs Siveo ‘60

Zwammerdam op de valreep langs Siveo ‘60

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na een gelijkspel en drie nederlagen heeft Zwammerdam eindelijk weer een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Rob de Lange was in Zegveld met 2-3 te sterk voor Siveo ’60. Lars Kremer bekeek de wedstrijd vanaf de zijkant. De middenvelder kampte met een blessure aan zijn linkerenkel en zag hoe zijn team het lastig had. ,,Het was een hele moeizame wedstrijd’’, aldus Kremer.

Bij ‘Damme’ ontbraken behoorlijk wat basisspelers door schorsingen en blessures. Dat hield onder andere in dat drie aanvallers op het middenveld werden geposteerd. ,,Dan staat een aanvallende middenvelder als verdedigende middenvelder, dat maakt het er niet makkelijk op’’, zegt Kremer.

In de eerste helft kwamen de bezoekers 1-0 achter, maar nog voor rust maakte Kevin Bergshoeff gelijk. Vlak na rust kwam Zwammerdam opnieuw op achterstand. ,,Dat gebeurt de laatste tijd te vaak die onoplettendheid, maar we bleven er voor gaan. Daar moet ik het team complimenten voor geven.’’

Onder anderen invaller Kenny Blanken zorgde voor veel dreiging. Een kwartier voor tijd maakte Bryan van Delft gelijk, waarna Mitchell Bons in de slotfase Zwammerdam naar de overwinning kopte uit een korte hoekschop van invaller Koen Woudenberg.

Door de overwinning staat Zwammerdam met tien punten uit zeven duels op de achtste plek. Vier punten voor op nummer elf LSVV ’70, dat op dit moment in de gevarenzone staat. ,,Een belangrijke overwinning voor ons’’, zegt Kremer. ,,Nu krijgen we weer wat meer lucht. We begonnen erg sterk aan de competitie met twee overwinningen, maar daarna hadden we een slechte periode. Daardoor staan we nu achtste. Dat is veel te laag met zo’n team. We hadden gehoopt om mee te doen om de bovenste plaatsen, maar we hebben het te vaak laten liggen. Wel zie ik genoeg ontwikkeling in het team en deze zege draagt daar hopelijk aan bij.’’

Vervolgend: ,,De jonge jongens ontwikkelen zich, zoals Ole Jansze als linksback en de doelman Emiel Samson. Zij zijn nog ver onder de twintig en doen nu al makkelijk mee. Dan heb je ook nog Koen Woudenberg die ook goed inviel. Het is nu zaak dat we weer een goede reeks neerzetten.’’

Over twee weken nemen De Lange en zijn team het op tegen Koudekerk. Aanstaande zaterdag staat het bekertreffen thuis tegen VCS op het programma. Die wedstrijd komt waarschijnlijk nog te vroeg voor Kremer. ,,Laat ik er maar vanuit gaan dat ik er pas tegen Koudekerk weer bij ben. Dan kan het alleen maar meevallen. Misschien dat ik het bekerduel nog haal, maar dat is voor ons een extraatje. Hopelijk kunnen we net zover komen als vorig seizoen.’’