Warmunda startte stroef met nederlagen tegen Delfia (3-1) in een uitwedstrijd en daarna thuis tegen Kickers’69 (1-5). De ploeg van de nieuw aangetrokken trainer Alan Campfens stond laatste, maar tot aan de winterstop kon geen enkele ploeg meer de winst pakken tegen de Warmonders. Halverwege het seizoen staan er 22 punten op de teller en dat betekent dat de formatie van Campfens al tien wedstrijden achtereen ongeslagen is. Gevolg is een tweede plaats achter het vooralsnog voor het gehele veld te sterke Kickers’69.

Ongekende weelde dus voor Warmunda en als het aan Campfens ligt wordt de uitstekende reeks voortgezet. ,,Die nederlaag tegen Delfia was onterecht en ook niet nodig. Tegen Kickers’69 was een ander verhaal. We waren nadrukkelijk nog aan het zoeken naar balans en naar nu is gebleken, speelden we ook tegen een ploeg die bijna alles won tot nu toe. Geleidelijk aan is het gaan lopen. De punten die we hebben vergaard zijn ook terecht te noemen. Misschien hebben we een enkele keer teveel gekregen, zoals bij Wanica Star (1-1). Aan de andere kant verspeelden we een zekere zege tegen Escamp. Dus al met al is die tweede plaats niet op los zand gebaseerd.”

Campfens had vooraf voorzichtig ingezet op een plek in het linkerrijtje, maar heeft die terughoudendheid enigszins laten varen. Als ik nu zeg dat een plek bij de eerste zes zeker haalbaar moet zijn, is dat geen gekkenpraat. Natuurlijk wordt er op de club wel eens gesproken over een mogelijke stap voorwaarts, maar dat probeer ik af te zwakken. Veel staat of valt bij onze herstart. Wanneer we de draad kunnen oppakken dan blijven we er warmpjes bij staan en gaan we voor meer.”

Delfia is ook nu de eerste tegenstander in het programmaboekje. ,,We hebben wat recht te zetten. We hebben nu bijna iedereen weer aan boord en kunnen laten zien dat die verloren punten van de uitwedstrijd onterecht waren. Natuurlijk moeten we afwachten of het doorgaat. Zo niet dan gaan we een week later naar Leimuiden. Ik veronderstel dat we Kickers’69 nu veel beter tegenstand kunnen bieden. Aan de andere kant is het geen toeval dat ze bovenaan staan. Zij hebben de sterkste ploeg. Scoren makkelijk en krijgen er ook weinig tegen. Nee, op zich maakt het mij niet uit wie we nu als eerste krijgen gezien, afhankelijk van het weer. Blijft staan dat ik het belang van een goede start heel belangrijk vind. En als we daardoor Kickers’69 de eerste nederlaag zouden kunnen toebrengen, zou dat erg lekker zijn.”

Campfens trekt zijn betoog breder dan enkel een blik op de ranglijst. ,,De jongens hebben aan mij moeten wennen en ik aan de jongens. Het ging er hier lange tijd zeg maar vrijblijvend aan toe. Ik had echter het idee dat ik daar wat aan kon doen. Wanneer ik dat gevoel niet zou hebben gehad, was ik ook nooit terecht gekomen bij Warmunda. Er staat nu een gedreven selectie, waarbij zowel de jongens van 1 als 2 serieus te werk gaan. Ik zie nu ook dat het gros moeite heeft met eventuele afvalligen. Dat is goed om te zien en zo moet het ook zijn. Het tweede staat op dit moment bovenaan en dat maakt dat de sfeer ook prima is bij de gehele selectie. Het zou mooi zijn wanneer ze een stap voorwaarts zouden kunnen maken.”

Uiteraard is er nog geen enkele garantie op een plek in de nacompetitie voor Warmunda. ,,We moeten ons niet gek laten maken. Het streven is om zo hoog mogelijk te spelen met 1 en 2. Daarvoor hebben we twee tot vier jaar uitgetrokken. Mocht het sneller gaan dan moeten we daar van profiteren. Het geeft mij een prima gevoel dat ik de situatie goed heb ingeschat. De wil is er echt en zo vinden de jongens het ook leuker. Volgend jaar ben ik hier in elk geval ook nog. Het was een mooie klus om aan te beginnen en ik ga er graag mee door.”

Stil zitten deed Warmunda niet in de voorbije weken. ,,Zeker niet. Ritme houden en trainingsarbeid pakken. Ik wilde ook bewust oefenwedstrijden spelen. Dat zijn er drie geworden en die waren stuk voor stuk nuttig. Tegen Ter Leede 2 hielden we het een uur lang vol, om daarna te capituleren. Geen schande, maar leerzaam. Door ook een conditioneel verschil met hen werd het uiteindelijk 6-2. Van een combinatieteam van Foreholte wonnen we met 2-3 en tegen DOSR, ook een mix, speelden we gelijk. Al met al bemoedigende resultaten die ons met vertrouwen aan de herstart laten beginnen.”