Met de promotie naar de zondag derde klasse, voor het eerst sinds de oprichting zeventig jaar geleden, heeft s.v. Warmunda het afgelopen voetbalseizoen op een unieke wijze kunnen afsluiten. Op een zeer verdienstelijke tweede plek, achter het ongenaakbare Kickers’69, met een zeer lange periode zonder nederlaag (alleen in de eerste competitieweken werd verloren) had men recht op twee promotiewedstrijden tegen derdeklasser Stolwijk. Na de 0-1 uitzege werd in de beslissende thuiswedstrijd ook met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Dennis Kramer. Maar het ‘beslissende’ karakter van deze wedstrijd had de K.N.V.B. er twee dagen eerder er al vanaf gehaald door hun brief, waarin duidelijk werd gemaakt dat zeker Warmunda, en mogelijk ook tegenstander Stolwijk, de derde klasse in zouden gaan ongeacht de uitslag van deze tweede promotiewedstrijd.

Succestrainer Alan Campfens en zijn assistent Martin de Louw zullen er alles aan doen om zondag 4 september de eerste historische wedstrijd in de derde klasse A, uit tegen Stompwijk’92, in een goed resultaat te laten eindigen. Campfens: ,,Met de vroeg geplande poulewedstrijden voor de districtsbeker hebben we in onze selectie te maken met vakantiegangers, spelers die net van vakantie zijn teruggekomen en ook die nog met vakantie moeten gaan. Maar ik hoor van collega-trainers hetzelfde kritische geluid. We hebben het er maar gewoon mee te doen. Voor ons is het ook een ideale gelegenheid, elk nadeel heeft zijn voordeel, om acht junioren van de A1 van vorig seizoen in onze selectie in te passen. We hebben ook nog twee echte Warmondse jongens die bij ons zijn teruggekomen, dus voldoende nieuwe gezichten om te kunnen bekijken. De afwezigheid van de één door vakantie, biedt ook zeker de ander weer kansen om zich ‘in the picture’ te kunnen spelen.”

Hij heeft een goed gevoel bij deze selectie en gelooft in zijn jongens: ,,Het geeft de oudere spelers in het team ook de kansen om deze jongeren in onze selectie op te vangen. Daarom is het ook klasse dat een Kramer er ook dit seizoen weer bij is. Maar we moeten dan wel goed letten op de arbeids- rustverhouding van de spelers. Dat merkten we ook al bij de bekerwedstrijden. Daardoor heb ik tegen GOL Sport ook het tweede team laten spelen zodat deze laatste speelzondag er weer een uitgeruste selectie van Warmunda 1 kon staan. Dat het heeft geholpen, blijkt wel uit het eindresultaat.”

Alan Campfens is voorzichtig met zijn doelstellingen, maar ziet Warmunda geen modderfiguur slaan.
Alan Campfens is voorzichtig met zijn doelstellingen, maar ziet Warmunda geen modderfiguur slaan.

Zondag 21 augustus werd eerst vierdeklasser HDV uit met 2-4 verslagen in een best moeizame pot voetbal. Dinsdagavond 23 augustus werd er, met dus het tweede, thuis verdienstelijk 2-2 gespeeld tegen de opnieuw opgestarte vierdeklasser GOL Sport en zondag 28 augustus werd derdeklasser REMO thuis met 1-0 verslagen. ,,Daarmee hebben we ons als poulewinnaar voor de volgende bekerronde geplaatst. Of we ook zo succesvol in deze derde klasse zullen zijn, we zullen het zien. Ik bekijk het in ieder geval met de staf van week tot week. Natuurlijk willen we in de derde klasse zo hoog mogelijk meedoen, maar we moeten wel realistisch blijven. Het zal niet altijd boven ‘in het linker rijtje’ zijn, maar met een plek in de middenmoot doen we het voor het eerst in deze klasse zeker prima”, aldus de trainer die al uitkijkt naar komende zondag.

Hij constateert dat los van de competitieaanloop met selectiespelers die het woord ‘vakantie’ nog met hoofdletters hebben geschreven er ook andere ploegen zijn in deze derde klasse A die personele problemen kennen: ,,Wat te denken van Alphen dat zijn spits, die vorig seizoen goed was voor ruim dertig doelpunten, naar Ter Leede zag vertrekken? Ga het maar invullen nu! Daarom spreek ik ook niet over concurrenten in deze klasse, iedere club heeft wel zo’n verhaal en daarom bekijken we het met elkaar van wedstrijd tot wedstrijd.”

Campfens geeft aan dat het belangrijk is om jongens in de selectie te hebben die binding met Warmond of de directe omgeving hebben. Het moet geen Frans vreemdelingenlegioen worden, zo’n voetbalselectie: ,,Daarom zijn de duels tegen zeker bijna buurman ASC en ook FC Rijnland wel voorzien van iets extra’s schat ik zo in. Ook dat blijven toch ook maar gewone potjes voetbal.”

De officiële openingsdag van s.v. Warmunda voor dit komende voetbalseizoen op zaterdag 27 augustus werd door de hitte en het volle bekerprogramma afgelast. Campfens: ,,Maar wij zijn er klaar voor en hebben er zin in komende zondag 4 september uit tegen Stompwijk’92.”

Mutaties Warmunda:

Gekomen: Reza Rajabzadah, Luuk Holverda, Jasper Kortekaas, Brian van Noort, Roy Komen, Koen Mastemaker, Rob Burley, en Sjoerd van de Voort (allen eigen jeugd), Michael Wijsman (teruggekomen), Nick Groen in het Woud (teruggekomen) en Mart ten Have (FC Lisse, jeugd).

Vertrokken: Patrick Kalkema (gestopt), Martijn Zierikzee (lager elftal) en Sam Hassani (GGK).