HomeZaterdagVierde klasseBeloning voor Leidsche Boys (za) na prima wedstrijd

Beloning voor Leidsche Boys (za) na prima wedstrijd

-

Vierde klasse A (za)- Spanning in de ochtend bij zowel de gastheren als de gasten: om 12:00 uur zou de mat opnieuw gekeurd worden. Het sein ging op groen hoewel het veld zeer zwaar te bespelen bleek. Wassenaar versus Leidsche Boys kon in elk geval worden gespeeld.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Wassenaar voetbalde opportunistisch en met de wind in de rug. Dankzij doelman Colin Oudenaarden werden de kansen aan de kant van de bezoekers niet benut: zeker drie keer hield hij met katachtige reflexen zijn doel schoon. Ook aan de andere kant waren er een aantal kansen, maar tot aan de rust bleef de brilstand gehandhaafd.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: met twee ploegen die elkaar geen meter ruimte gaven en af en toe een leuke pot voetbal op de mat legden.  De Boys kwamen steeds beter in hun spel. Na een minuut of tien stond Kay Oudenaarden aan het einde van een perfecte combinatie met Michel Schouls en de 0-1 was een feit. Wassenaar liet het er niet bij zitten en zocht voortdurend de aanval. De Leidse defensie onder aanvoering van Sem Schilthuizen hield echter stand. Het doelpunt viel aan de andere kant. Twintig minuten voor tijd werd een schot van Schouls geblokt en de bal caramboleerde over de keeper heen: 0-2.

Het was natuurlijk een tegenvaller voor Wassenaar en een opsteker voor Leidsche Boys die hierdoor wat vrijer konden spelen. Niet veel later rondde Kay Oudenaarden een mooie aanval af, wederom op aangeven van Schouls (3-0). Uitblinker keeper Colin Oudenaarden kon een tegendoelpunt niet voorkomen toen een schot uit de tweede lijn die via diverse benen in het doel verdween. Direct daarna zette Schouls de 1-4 eindstand op het scorebord. Al met al een prima wedstrijd van Leidsche Boys en een dik verdiende overwinning.

Basisopstelling Leidsche Boys: Colin Oudenaarden, Kay Oudenaarden, Kaya, Schouls, Jaap Schilthuizen, Sem Schilthuizen, Frankhuizen, Bouda, Netjes, Derksen, Bezzai.

Auteur: Hen Noordervliet