Vierde klasse A (zaterdag)- FC Rijnland klom naar de zesde plaats na een 2-1 zege op UDO, dat maar niet wegkomt van de onderste plaatsen. Beide trainers waren door de bank genomen tevreden met het optreden van hun ploeg, maar waren tevens niet te beroerd om de opponent ook een schouderklop te geven. Roberto Escudero over UDO: ,,Ze zijn lastig te bestrijden en ik heb veel slechtere ploegen gezien in deze afdeling. Collega Nikivor van Rijn: ,,Deze tegenstander heeft veel individuele kwaliteiten.”

lav-small

Halverwege was er nog niet gescoord in de Leidse Morsch, maar ervaren rot Michael de Roode brak de score open met een bekeken poging van een meter of 25. Daarna pikte Ozan Demirbas zijn bijna wekelijkse goal (of meer) mee en leek de wedstrijd op slot te zijn gesmeten, maar Eus Bayram bracht de spanning nog terug met een fraaie vrije trap. De Leidse ploeg bleef in de slotfase overeind en zo heeft FC Rijnland nog maar drie punten achterstand op nummer vijf Roodenburg. UDO, bij wie vooral Daniel Gras een uitstekende wedstrijd speelde volgens zijn trainer,  blijft dus steken op drie overwinningen en moet het doen met de twaalfde plaats vooralsnog.

lav-2-small

Escudero: ,,Ik kan wel spreken van een zwaarbevochten overwinning. UDO zakte veelvuldig in en maakte daarmee het speelveld erg klein. Dat deden ze goed. Wij hadden dan wel veel balbezit, maar het duurde wel tot we grote kansen konden creëren. Zij kwamen nog het dichtst bij de 0-1 met een bal op de lat. En onze keeper, Colin Oudenaarden, moest daarna een keer aan de bak. Na de rust konden we wel gaatjes vinden. De eerste van Michael was een beauty en de tweede goal was er eentje van het team door goed door te jagen. Toch deden ze na rust nog van alles via de counter en ik vind UDO eigenlijk best een leuke ploeg.”

lav-5-small

Van Rijn: Gezien onze kansen hadden we meer moeten scoren. Dat is wel vaker ons probleem geweest in wedstrijden. Op zich is het prima dat je tot kansen komt, maar resultaten boek je pas als je de kansen ook omzet in doelpunten. Ik zie zeker vooruitgang bij mijn ploeg, maar we staan wel vaak met lege handen. Het heeft geen zin om namen te noemen. Spelers missen niet expres en weten zelf ook wel dat een bal er in moet. De uitslag had dus weldegelijk in ons voordeel kunnen zijn. Zeker ook gezien het feit dat aan hun tweede goal een overtreding vooraf ging. Menno Bakker werd in zijn rug geduwd en verdiende een vrije trap. Maar goed; we hebben ons op karakter nog wel naar de 2-1 gevoetbald. Dat we er niet meer hebben gemaakt, moeten we onszelf verwijten.”

lav-4-small

Gaandeweg worden de resultaten van FC Rijnland beter. ,,Zoals bekend startte ik met een nieuwe spelersgroep en er zaten jongens bij die jaren niet speelden of heel weinig trainden bij hun vorige club. Eigenlijk zijn we tot nu toe geen enkele keer compleet geweest ook. Er is altijd wel wat. Dat is ook de reden dat we uiteindelijk tekort komen tegen de betere ploegen in deze klasse. We kunnen best enige tijd stand houden, maar op een zeker moment moeten we afhaken. Ik denk dat wij, zodra eenmaal compleet, na de winterstop in staat zijn om ook resultaten neer te zetten tegen de topploegen. Wel is duidelijk dat we niet het lelijke eendje zijn. Tegen de onderste vijf ploegen wonnen we en aan die kant hebben we ook niets te zoeken. Het gaat echt beter, maar de stappen worden geleidelijk gezet.”

lav-3-small

De trainer aan de kant van de geelzwarten heeft het naar zijn in zijn eerste jaar als trainer van een eerste elftal. ,,Natuurlijk win ook ik liever, want van daaruit groeit er vertrouwen bij een elftal. Zijn we nu elke week kansloos dan is dat zorgelijk, maar dat is niet het geval. We missen enkel nog de overtuiging en de rust voor het doel. Als je naar ons doelsaldo kijkt, weet je eigenlijk al genoeg. Toch zie ik mogelijkheden om nog naar een zesde plek te kruipen. We hebben tegen de top in deze klasse ook al aardige dingen laten zien. Wanneer je compact kunt spelen en in de discipline blijft valt er echt wat te halen voor ons. UDO heeft wat te zoeken in deze klasse en we moeten ons blijvend door ontwikkelen. Of ik aanblijf als trainer? Dat is nog niet bekend. De fusie is opgeschoven en volgens mij is de intentie van twee kanten om een vervolg te geven aan dit seizoen. Ik mag in elk geval zeer tevreden zijn met deze overwegend jonge groep.”

Basisopstelling FC Rijnland: C.Oudenaarden, Van Kins, De Roode, Schilthuizen, Verhage, Boot, Derksen, Moessie, Yagin, Demirbas, Otter.

Basisopstelling UDO: Heeren, Lichtenbeld, Uittenboogaard, Bayram, M.Franken, Gras, Bakker, P.Franken, Schnorck, Du Maine, Vergeer.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl