Vierde klasse A (zaterdag)- De 3-1 overwinning van VV Leiden op de Haagse ploeg KSD/Marine was er een in een vervelende wedstrijd. Het is de conclusie van middenvelder Danny Sjaardema. ,,Het was hard van beide kanten en de scheidsrechter liet veel toe. Soms tot aan het randje. Een wedstrijd met veel irritaties maar op zich toch redelijk sportief.” Het lijkt enigszins tegenstrijdig te klinken maar zo had Sjaardema, die over zijn eigen spel tevreden was, zijn visie over dit duel waar de bezoekers uiteindelijk twee rode prenten aan over hielden. Omdat de nummers 1,2 en 3 van de ranglijst ook hun potje wonnen blijft het gat met koploper Oegstgeest vier punten.

,,Over de hele wedstrijd genomen vond ik de uitslag wel terecht al werden wij wel in het zadel geholpen toen de tegenstander met tien man kwam te staan. Maar in de eerste helft waarin wij veel balbezit hadden kregen we tegen een team dat goed georganiseerd stond toch een paar 100% kansen die niet werden benut. Voor mij was het vaak moeilijk om de vrije man te vinden.” De rust brak doelpuntloos aan.

,,Na de pauze begonnen we eigenlijk te slap”, blikt Danny terug. ,,We zaten in een moeilijke fase en de 1-0 van Rick Boot viel eigenlijk uit het niets. De treffer hielp ons over het dode punt heen en daarna werd het van onze kant allemaal iets beter. De vrije trap van Ivo Nolet, die voor de 2-0 zorgde, leidde de fase in waarin wij de wedstrijd onder controle hadden.”

Kort daarna verdween de eerste Hagenees vroegtijdig richting de douches. ,,Dit mogen we niet meer weggeven”, realiseerde Sjaardema zich op dat moment. ,,Vreemd genoeg gingen wij toch onrustiger spelen tegen de tien van de bezoekers. KSD/Marine bleef het met lange ballen proberen en zij kwamen toch terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Er sloop nog meer angst in onze ploeg. Zelfs toen er een tweede rode kaart voor een tegenstander werd getrokken, bleef het nog onnodig onrustig in ons team. Toen de ingevallen Vincent Donders er 3-1 van maakte kwam er aan alle onzekerheid een einde.”

Volgens Sjaardema, bezig aan een sterk seizoen, waren er geen uitblinkers aan de kant van de roodwitten, hoewel Raymond Meijers het prima deed tussen de palen. ,,Verder was het een collectieve prestatie, maar moet het de komende weken wel beter worden van onze kant.”

V.v.Leiden-KSD/Marine 3-1 (0-0).