Vierde klasse A (zaterdag)- VV Leiden heeft de smaak te pakken in de openingsfase van de competitie. Tot nu toe werd er drie keer gewonnen en op bezoek bij Blauw Zwart werd er een punt opgehaald. Bij die drie overwinningen hoorde de winst op en in Woubrugge van afgelopen zaterdagmiddag. De ploeg van Cees van Tongeren was op de openingsfase na de betere ploeg en verzuimde nog een grotere score neer te zetten dan de uiteindelijke 0-2. Rechtsbuiten Erik Bakker zette zijn krabbel onder beide treffers.

De aanvaller keek dan ook met veel plezier terug op een groot deel van de wedstrijd. ,,Ja, want onze start was minder goed te noemen. De warming-up was al gezapig en vanaf de aftrap oogden we niet scherp en slapjes. Dat moet je nu net niet doen tegen Woubrugge want dat is geen zwakke broeder. Weliswaar hadden ze nog geen punt in de wacht gesleept, maar die komen er echt wel. Ook in het verleden was dit een geduchte tegenstander. Ik denk alleen niet dat ze bovenin gaan meedraaien dit seizoen.”

Bakker keek echter liever naar de verrichtingen van zijn eigen ploeg. ,,Na de moeizame start kwamen we beter in de wedstrijd en na een inzet op de lat waren wij gewaarschuwd en meteen ook wakker. De afspraken werden nu wel nagekomen en we kregen meer en meer grip en kansen. De opbouw van achteruit verliep beter en wij kregen vat op hun 4-4-2 opstelling.”

Bakker opende de score en mocht daar spits Roland Middelkoop dankbaar voor zijn. ,,Hij kreeg een bal van achteruit, had een goede aanname en stak door zodat ik op de keeper kon afgaan. De 0-1 was lekker, maar we kregen daarna genoeg kansen om verder uit te lopen. Roland mikte nog naast met een lob en was van dichtbij dicht bij de tweede goal, ik schoot een bal in het zijnet en zo waren er meer mogelijkheden om er beter bij te zitten in de rust. We waren er ook niet gerust op, want vaak zie je wedstrijden kantelen. Dat hadden wij bijvoorbeeld uit bij Blauw Zwart. Eerst werden we aardig kansloos gelaten, maar na de rust pakten we het toen heel goed op.”

Inderdaad zette de ploeg van Jur Geus meer druk na rust, maar verder dan een aantal hoekschoppen kwam de thuisploeg niet. Na pakweg een uur viel de beslissing. Een terugspeelbal van een van de middenvelders van Woubrugge werd opgepikt door Bakker en die wist wel raad met het onverwachte presentje. Het verzet van de gastheer werd zo gebroken en met 0-2 kwam de thuisploeg er nog genadig vanaf aldus de tweevoudig doelpuntenmaker.

Het gaat dus crescendo met VV Leiden en de resultaten zijn tot nu toe in lijn met de gekoesterde wens om mee te doen om de prijzen. ,,Met tien uit vier zijn we goed gestart en we hebben toch al wel een paar zware tegenstanders gehad. Er is een klik met de trainer en hij past heel goed bij VV Leiden. Het vrijblijvende is er wel vanaf. Voorheen waren spelers min of meer verzekerd van een basisplaats, maar die moet je nu echt afdwingen. Ik was altijd een ‘mooi-weer-voetballer’, maar nu moet ik echt op 110% spelen om een plaats in de basis af te dwingen. Tegen Blauw Zwart zat ik bijvoorbeeld wissel en daar kreeg ik ook uitleg bij. Deze trainer neemt duidelijk geen blad voor de mond en daar zijn we bij gebaat. Ik ben blij dat ik mijn waarde heb kunnen tonen in deze pot.”

Opstelling VV Leiden: Meijers, Van Heusden, Dieke, Fokkema, Schreuder, Sjaardema, Nolet, Hamelink, Bakker (Devilee), Middelkoop (Lakhal), Boot.