Vierde klasse C (zaterdag)- Het seizoen van Woubrugge verloopt uitermate moeizaam. Vanaf de voorbereiding tot aan de dag van vandaag wordt de ploeg van Erwin van der Zee geplaagd door en blessuregolf. Daarnaast had de vierdeklasser met de nodige schorsingen te maken voor de winterstop en dat alles maakte dat Woubrugge ver achterop geraakte. Afgelopen zaterdag viel er weer eens te lachen. Bij Sportief werd het 2-3 gewonnen. Pas de tweede driepunter na de winterstop.

Trainer van der Zee wreef in de handen met de zege, maar weet hoe zijn ploeg er voor staat. ,,We hebben teveel ploegen boven ons staan en ik schat de kans op de nacompetitie in op tien procent. Wij zullen alles moeten winnen en dat tegen niet de minste tegenstanders. Daarnaast moeten anderen veel punten verspelen. We hebben onderweg teveel laten liggen en dat heeft heel veel met de omstandigheden te maken. Ik heb het als trainer nog nooit zo extreem gemaakt om per wedstrijd zoveel spelers te moeten missen. We hebben nog geen enkele keer in dezelfde samenstelling kunnen spelen en dat is bizar te noemen.”

Na de ontaard zwakke vertoning in en tegen Aarlanderveen vorige week (0-0) wilde Woubrugge wel iets goed maken tegen Sportief, een opponent waar eerder met 3-4 van werd verloren. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong vanuit een strafschop, maar daarna toonden de bezoekers veerkracht. Halverwege was het 1-3 door treffers van Thom Buntsma, Chris Verhoef en weer Buntsma. In de tweede helft moest Woubrugge in de touwen hangen, maar het stond een kwartier voor tijd nog slechts een doelpunt toe vanuit een vrije trap. Zo boekte Woubrugge de zesde uitzege en staat het nu op gemiddeld twee punten op verplaatsing.

Ook tegen de tegenstrever uit Noorden moest Van der Zee weer puzzelen. ,,Dat is al het gehele seizoen zo en dat zal blijvend zijn tot en met de laatste wedstrijd. Nu was Dennis Uithol er niet bij. We missen Joris van der Hoorn al langere tijd en dat is voor ons een fikse aderlating. Daarnaast zijn Stan Verwoerd, Thom Buntsma en Jim van der Weijden al tijden niet fit en het is elke week de vraag of ze kunnen spelen. Eigenlijk weten we dat iedere keer pas na de warming-up. Het mag duidelijk zijn dat zij doordeweeks niet voluit kunnen gaan en de trainingen moeten aangepast worden. Dat alles maakt dat we het vaak conditioneel ook lastig hebben. Dat was tegen Sportief niet anders.”

Het genoemde trio kon uiteindelijk dit keer spelen, maar geen van allen haalde de finish. Van der Weijden moest al vroeg passen en voor hem kwam Erwin van der Salm in de plaats. Tweevoudig doelpuntenmaker Buntsma en Verwoerd konden de wedstrijd ook niet volmaken. Bob van der Geyn eigenlijk ook niet, vroeg ook om een wissel, maar die wisselmogelijkheid had Van der Zee dus al niet meer. ,,Daarom geef ik de mannen een groot compliment, want het kwam echt uit de tenen. Sportief is een zware tegenstander met veel snelheid in de ploeg. Dus ik ben blij met deze zege. Nee, ik reken mezelf niet rijk want we zijn gezakt naar de zevende plaats door alle malheur. Dat neemt niet weg dat we er alles aan blijven doen om wedstrijden te winnen. Linschoten en Gouda zijn de eerst volgende tegenstanders voor ons. Weer niet eenvoudig, want zij staan ook boven ons op de ranglijst. Maar er is nog leven en kansen moet je altijd willen pakken. Hoe de vlag er volgende week bij hangt? De drie genoemde spelers moeten weer worden opgelapt en dan zien we of ze het halen. Volgende week is Verhoef geschorst en dan is Van der Salm een weekend weg. Gelukkig kan ik dan weer een beroep doen op Uithol, maar vermoedelijk is het plaatje dan weer minimaal -1 ten opzichte van deze wedstrijd. Ach, ik raak bedreven in het puzzelwerk.”

Basisopstelling Woubrugge: Tourne, B.van der Geyn, Stouten, Verhoef, T. van der Geyn, Van der Weijden, Van der Ley, Verwoerd, E.Buntsma, T. Buntsma, Boer.