Woubrugge weer onderuit tegen Alphia

Vierde klasse C (zaterdag)- Voor de tweede keer heeft Alphia Woubrugge in het stof laten bijten. Aan de Bateweg werd het eerder 1-4 en in Alphen won de ploeg van Angelo Leverock dit keer met 2-1 in de streekderby tegen de formatie van Erwin van der Zee. De verliezend trainer was niet bepaald tevreden over zijn manschappen. ,,Ik heb niet de indruk gekregen dat de ploeg speelde alsof het een derby was. En dat vind ik verwijtbaar. Gevolg is dat we het onszelf weer niet makkelijker maken op de ranglijst.”

Door de vijfde nederlaag van het seizoen zakte Woubrugge naar de vierde plaats en weet het zich in de nek gehijgd door nog een aantal clubs. Ook Alphia nadert met rasse schreden.  Van der Zee kon er met de pet niet bij. ,,In de eerste tien minuten zijn we nog redelijk begonnen en kregen we wat mogelijkheden, maar vanaf minuut tien tot de rust was het dramatisch slecht. Zo speel je geen derby. Dat kan gewoonweg niet. Het was ook na rust van twee kanten niet best, maar eigenlijk zijn wij pas gaan voetballen toen we 2-1 maakten. Geen idee wie die bal erin frommelde, maar daarna konden we het opeens wel opbrengen om er vol voor te gaan. Emiel Buntsma was nog dichtbij de 2-2 met een inzet op de paal. Maar we hebben het leed daarvoor over onszelf afgeroepen en dat doet pijn.”

Waar Van der Zee dus alle reden had om te mokken, kon zijn collega Leverock juist volop glimlachen. ,,We speelden met de juiste intensiteit. Dit was voor ons van groot belang, want we lopen eigenlijk al vanaf het begin van de competitie achter de feiten aan. Het liep niet lekker en we raakten in oktober Kenny Blanken kwijt. Dan lever je dus goals in. Tevens kregen we te maken met langere tijd geblesseerde spelers en opeens heb je dan nog een man of 26 ter beschikking voor twee elftallen. Gelukkig komt er nu weer het een en ander terug en zijn we weer enigszins in de buurt gekomen van de plaatsen die straks mogelijk nacompetitie opleveren.”

Leverock was ook van mening dat Woubrugge iets beter was begonnen aan de wedstrijd, maar zag het duel snel kantelen. ,,Optisch waren we beter en na de 2-0 van ons een kwartier voor tijd kregen we ook de kans om er 3-0 van te maken. Dan was het natuurlijk over en sluiten geweest, maar nu maakten zij de 2-1 en moesten we in de slotfase overleven. Dat ging met pijn en moeite, maar over de gehele wedstrijd genomen hebben wij terecht gewonnen.”

Dat vond Van der Zee ook. ,,Als je zo laat echt aan een wedstrijd begint dan vraag je om problemen. En die hebben we gekregen. Misschien dat we na rust wel wat meer hebben laten zien, maar grote kansen bleven uit tot die 2-0. We hebben teveel duels verloren en zij wilden gewoon meer bereiken. Dit soort wedstrijden moet je zeker met passie en beleving spelen.”

Woubrugge verloor niet alleen, maar ook het wisselgeld op de ranglijst werd ingeleverd. Een tijd lang stonden de groenwitten stevig in de schoenen op plek drie, maar door de povere resultaten is de nacompetitie geen vanzelfsprekendheid meer en dat is toch wel waar men minimaal op rekent bij de groenwitten. Daarnaast zag Van der Zee doelman Sven Tourné afhaken na een botsing. Een schouderblessure is het gevolg en het is nog onduidelijk hoe het zit met de ernst van de blessure van de betrouwbare goalie. Het gaf Thomas Piket weer de ruimte om tussen de palen te verschijnen.

Basisopstelling Woubrugge: Tourné, Van Luling, Verhoef, Verwoerd, Van der Ley, Van der Weiden, Van der Salm, T.Buntsma, Uithol, Boer, E.Buntsma.

Scoreverloop: 38. 1-0 Fennich, 77. 2-0 De Kruijff, 81. 2-1 (?)