Vierde klasse A (zaterdag)-In het laatste voetbalweekend van dit jaar stond de eerder gestaakte wedstrijd FC Rijnland tegen Van Nispen op het programma. Er moest nog één helft worden afgewerkt. De Sleutelstedelingen kwamen eerder dit seizoen op een 1-0 voorsprong door een treffer van Ozan Demirbas. Bij winst had de ploeg uit De Zilk op gelijke hoogte kunnen komen met koploper Oegstgeest. Daarbij moet wel gezegd worden dat VVO een veel beter doelgemiddelde heeft. Zover lieten de mannen van trainer Roberto Escudero het evenwel niet komen. De thuisploeg won met 3-1 en liet daarmee zien dat het steeds beter gaat draaien.

In de openingsminuut leek het direct al mis te gaan voor FC Rijnland. Van Nispen aanvaller Jon-Joost Cornelissens werd aan de zijkant weggestuurd. Met een puntgave voorzet vond hij ploeggenoot Ivo van der Vlugt, die de bal snoeihard achter doelman Colin Oudenaarden kopte. Zo stonden de ploegen dus weer op gelijke hoogte. De groengelen stroopten de mouwen op, er waren immers nog genoeg speelminuten te gaan. Met vlotte aanvallen werd de veelal vrijstaande Ozan Demirbas opgezocht. Dit resulteerde in een aantal goede kansen  voor de thuisploeg. Zo werd de topschutter op randje buitenspel teruggefloten en kreeg Kay Oudenaarden een drietal opgelegde mogelijkheden.

Aan de andere kant kopte de boomlange spits Van der Vlugt maar net naast. FC Rijnland zette hoog druk en was feller in de duels. Van Nispen wist hier maar moeilijk raad mee en werd steeds verder naar achter gedrongen. De aanhoudende druk leverde dan ook een terechte voorsprong op voor de Morschbewoners. Uit een strakke voorzet van Efe Yagin kreeg Bryan Verhage, half achterover vallend, zijn hoofd tegen de bal en kopte binnen. FC Rijnland had de tegenstander definitief in de houdgreep en ging op jacht naar meer. Oudenaarden werd de diepte ingestuurd maar oog in oog met Van Nispen doelman Sven van Hensbergen faalde hij.

Kort hierop had Demirbas de score kunnen opschroeven. Na een goed half uur viel de bevrijdende treffer. Wederom Demirbas speelde zich goed vrij, behield het overzicht en vond de ingelopen Leroy de Haas op de rand van het strafschopgebied. Met een verwoestend schot bracht hij zijn team in veilige haven. FC Rijnland speelde het restant van de wedstrijd kinderlijk eenvoudig uit. De thuisploeg kan met een tevreden gevoel de winterstop ingaan. Het deelt nu de vijfde plaats met stadsgenoot Roodenburg.

Davey Boot over de overwinning: ,,Van Nispen kwam al meteen op gelijke hoogte. Die kopbal zat er goed in moet ik zeggen. Toch lieten we ons niet gek maken en bleven ons spel spelen. We kregen genoeg mogelijkheden om al snel weer op voorsprong te komen. We gingen de duels stevig in, waardoor we bijna iedere keer de tweede bal hadden. We overliepen onze tegenstander en zo scoorden we nog twee keer. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen in ons voordeel gezien het aantal grote kansen. Ik kan niet anders zeggen dan dat we meer dan terecht gewonnen hebben.”

FC Rijnland-Van Nispen 3-1 (1-0) 1-0 Ozan Demirbas, 46. 1-1 Ivo van der Vlugt, 60.Bryan Verhage 2-1, 76. Leroy de Haas 3-1.

Scheidsrechter: Ter Heide. Toeschouwers: 75.

Opstelling FC Rijnland: Colin Oudenaarden, Emrah Kaya, Bryan Verhage, Sem Schilthuizen, Nick van Kins, Michael de Roode, Efe Yagin, Ozan Demirbas (Maikel van Doorn), Leroy de Haas, Davey Boot, Kay Oudenaarden (Robin Sap).