Vierde klasse A (za)- ,,Als je ze niet scoort, kun je niet winnen.” Carlos Pinas heeft er na de wedstrijd tegen WVC knap de smoor in. ,,Ik telde zeker vijftien kansen voor ons tegen drie voor WVC. We maakten er allebei twee. Dan doe je iets niet goed lijkt me.”

De ontevredenheid van de trainer is goed te begrijpen. WVC haalde nog geen punt, scoorde in acht wedstrijden slechts vijf keer en kreeg er 57 om de oren. Een 2-2 gelijkspel, ondanks het feit dat je zelf in de onderste regionen verkeert, is een zware tegenvaller. ,,Kort na het begin kregen we de eerste mogelijkheid om de score te openen: een penalty. Die ging over het hek en ligt nu nog ergens op het terrein van het LUMC”, zegt Pinas met galgenhumor.

,,Toch waren wij het die het eerste doelpuntten: in eigen doel. Wij waren constant op de helft van de tegenstander. Bij een uitbraak raakt een van ons de bal totaal verkeerd waarna de bal in eigen doel belandde. Zo hielpen we WVC in het zadel. Je zag bij wijze van spreken de verbazing op de gezichten: ze stonden voor het eerst dit seizoen voor. Toen we in de tweede helft na een kansenfestival de bal voor het eerste achter hun doelman kregen en zo de 1-1 (via Ivan Chvalousky, red.) op het bord kregen dachten we echt dat we hun verzet gebroken hadden. Er op en er over. Toen werd het nog heel moeilijk voor ons. Die jongens kregen de spirit en wij lieten het hoofd wat hangen, zeker toen er weer mogelijkheden verprutst werden. Het werd zelfs 1-2. Uiteindelijk was het Pieter van Schie die weer eens de reddende engel voor ons speelde. Hij maakte vlak voor het eindsignaal de 2-2.”

Het gelijkspel was een klad voor de geplaagde Pinas. ,,We maken het Blauw Zwart en Van Nispen heel moeilijk en dan nu dit. Onbegrijpelijk.” De handdoek gooien doet de trainer echter allerminst. ,,Het moeilijkste is denk ik de komende tijd de spirit en het geloof in eigen kunnen erin te houden.” Het lek is nog niet boven bij de studentenclub. Het is te hopen dat er snel een omslagpunt komt anders wordt het een treurig seizoen.