Vierde klasse A (zaterdag)- Twee weken geleden maakte Oegstgeest broodkruimels van Football Factory. De kampioenskandidaat won met 9-0, nadat een week eerder de ploeg van Huig Jan Heeringa juist met 5-3 verloor bij Van Nispen na een 0-3 voorsprong. Football Factory leek dus op voorhand tamelijk kansloos tegen de ploeg uit De Zilk, maar het liep niet geheel als verwacht. De Leidse ploeg kwam eerst nog met 1-0 voor om uiteindelijk slechts met 1-2 te verliezen. Het leverde de ploeg van Carlos Pinas geen punten op, maar wel het gevoel dat de Leidenaren echt wel serieus tegenstand kunnen bieden tegen een ploeg uit de bovenste regionen.

Danny Boers was van mening dat zijn ploeg wel een puntje had verdiend. ,,Ik zal niet zeggen dat we beter waren. Zij waren meer in balbezit en kregen meer kansen, maar we hebben ons kranig geweerd. Het is onze verdienste dat we het hen zo moeilijk hebben gemaakt. Het is voor mij verbazingwekkend dat ze hebben gewonnen van Oegstgeest. Ik vond dat ze niet voor de dag kwamen als een ploeg die kampioen wil worden. Meer een vriendenelftal eigenlijk. Tegen Oegstgeest werden we van het veld geblazen, nu verre van.”

selectie-met-ff-logo-en-naam-1b-small

Al na twee minuten scoorde de thuisploeg. Boers zelf zette zijn krabbel onder de 1-0. ,,Een heerlijke steekbal van Stefano Voltan. Ik kon er vandoor en langs de keeper schuiven. Dat was natuurlijk een kolfje naar onze hand. We konden gaan ‘leunen’ en daar hadden ze heel veel moeite mee. We speelden 4-5-1 en ik mocht het verder voorin uitzoeken.”

Rond het eerste halve uur werd het 1-1. ,,Zij kregen een hoekschop en bij het uitverdedigen zou er een hand zijn geraakt. Een erg overdreven beslissing om de bal op de stip te leggen, maar wat doe je eraan? Halverwege de tweede helft maakten ze er 1-2 van. Ik kan niet zeggen dat dit tegen de verhouding was, maar het zou toch wel erg lekker zijn geweest om een punt te pakken. We hebben het nog wel geprobeerd, maar groot gevaar konden we niet stichten.”

Door de zesde nederlaag bleef Football Factory op de voorlaatste plaats, wel ruim voor het onthutsend zwakke WVC. ,,Dat moet zeker beter kunnen. Ik geloof er ook wel in. Na die wedstrijd tegen Oegstgeest hebben we afspraken gemaakt dat dit soort nederlagen niet meer voor mogen komen. We hebben dat nu goed opgepakt. Eerder hebben we tenslotte ook al aardige dingen laten zien tegen de zogeheten toppers. Soms wordt er nogal eens laatdunkend gedaan over deze club. Dat is niet terecht. Het is meer dan een stelletje studenten bij elkaar. Veel zaken worden prima geregeld. Ik ben blij dat ik voor deze club heb gekozen. Hiervoor zat ik vijf jaar bij DoCoS. Weliswaar ben ik geen student, maar ik wilde wel eens wat anders proberen. Okay, het was even wennen. Maar ik heb het nu naar mijn zin. Wat er vooral wennen was? De meeste jongens hebben enkel een fiets en bij uitwedstrijden kan dat nog wel eens lastig zijn, haha. Maar we komen er altijd hoor!”

Basisopstelling Football Factory: Sels, Van den Akker, Hockx, Limon, Janssens, Person, Voltan, De Jong, Van der Slot, Corte Real, Boers.