HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory toont veerkracht in tweede helft, Van Schie flikt het weer

Football Factory toont veerkracht in tweede helft, Van Schie flikt het weer

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory leek een makkelijke middag te krijgen tegen Oosterheem na de vroege 1-0 voorsprong, maar eenvoudig werd het zeker niet. Toch liet het team van trainer Carlos Pinas zien dat het over veel veerkracht beschikt. De 1-3 achterstand tijdens de pauze werd in het eerste kwartier na rust volledig ongedaan gemaakt door de studentenploeg. Uiteindelijk, nadat de kruitdampen waren opgetrokken, was het maar liefst 5-4 voor de Leidse ploeg.

De Leidenaren begonnen het eerste kwartier sterk volgens Carlos Pinas. Francisco Corte Real opende de score, maar daarna vergat de thuisploeg zichzelf te belonen. ,,De 2-0 viel niet. We legden bovendien onze wil niet op aan de tegenstander. Het laatste half uur van de eerste helft waren we werkelijk helemaal de weg kwijt’’, aldus de coach, die zag dat zijn equipe drie treffers moest incasseren.

In de tweede helft wist Football Factory zijn rug te rechten. Treffers van Gary Person (2), opnieuw Corte Real en Pieter van Schie brachten in een kort tijdsbestek een comfortabele 5-3 voorsprong. Vooral het doelpunt van Van Schie was opvallend. De veertiger nam eind 2015 al afscheid, maar de ervaren spits valt nog af en toe in en pikt dus nog zijn doelpuntjes mee. En in dit geval was het ook nog een belangrijke treffer. Scoren verleer je nooit zeggen ze wel eens.

Ondanks de enorme veerkracht kregen de gastheren het daarna nog lastig. Aanvoerder Gregory Limon moest na zijn tweede gele kaart inrukken en de bezoekers uit Zoetermeer profiteerden na een foute terugspeelbal op Factory-doelman Wessel Sels. ,,Het was nog behoorlijk billenknijpen op het einde, want er was na die aansluitingstreffer nog zeker twintig minuten te gaan’’, vertelt Pinas. ,,Maar we stonden verdedigend ons mannetje. Gelukkig hebben we het niet meer weggegeven.’’

Vervolgend: ,,De overwinning was uiteindelijk verdiend. We hebben het onszelf wel onnodig moeilijk gemaakt. Als je dan met 5-3 voorkomt, moet je het gewoon uitspelen. Met een man minder en een goal tegen help je de tegenstander weer in het zadel. Misschien zie je toch een beetje onderschatting, terwijl ik daar voorafgaand aan de wedstrijd nog voor heb gewaarschuwd. Oosterheem had immers ‘maar’ met 0-2 verloren van Blauw Zwart.’’

Dankzij de zege is Football Factory na vier speelronden nog altijd ongeslagen in eigen huis. Eerder werd met 3-2 gewonnen van Woubrugge. In de uitduels ging het echter hard onderuit tegen respectievelijk VV Leiden (5-0) en Roodenburg (6-0). ,,Ja, thuis hebben we nog niet verloren, zo kan je het ook bekijken. Feit is dat we nog verder moeten groeien. Dit was een ongelooflijk chaotische wedstrijd. Dat moeten we volgende keer voorkomen’’, vindt Pinas.

Zaterdag gaan de Leidse studenten op bezoek bij KSD-Marine, dat zaterdag bij VV Oegstgeest met 4-0 onderuit ging. De Haagse ploeg staat op dit moment zesde met zeven punten, terwijl Football Factory plek acht bezet met één punt minder. Wie weet waar Van Schie nu weer toe in staat zal zijn.