Home Vierde klasse Football Factory Gary Person (Football Factory) na gelijkspel: ,,Ik baal als een stekker”

Gary Person (Football Factory) na gelijkspel: ,,Ik baal als een stekker”

Vierde klasse A (zaterdag)- Sommige wedstrijden zijn zo saai dat kunstgrassprietjes tellen een meer enerverend tijdverdrijf is. De wedstrijd tussen Football Factory en VVSB viel absoluut niet in die categorie. Spektakel alom werd geboden met een uiteindelijke puntendeling tot gevolg (3-3).

Veel doelpunten waaronder een zeer fraaie, een rode kaart, drie goals in de slotfase. De neutrale toeschouwer had het naar zijn zin op het terrein van Football Factory waar VVSB uit Noordwijkerhout op bezoek was gekomen. Door het puntenverlies staat VVSB nu vier punten achter op koploper LSVV ’70 (en de paarsgelen speelden een wedstrijd meer, red.), maar volgens middenvelder Gary Person had dat eigenlijk een achterstand van vijf punten moeten zijn: ,,Ondanks dat het toch wel een terechte uitslag is voelt dit als een nederlaag dus baal ik als een stekker.”

Waar Person op doelt is dat deze wedstrijd twee gezichten had. ,,Voor de rode kaart die wij kregen waren wij de betere partij en was er niets aan de hand. Als we met elf man hadden blijven staan dan denk ik dat we gewonnen hadden”, vond Person. ,,Nu krijgt Martijn de Akker echter rood omdat bij hem even het licht uitging. Er werd een overtreding op Martijn gemaakt en ondanks dat hij kon doorspelen en een veelbelovende counter kon inluiden draaide hij zich om en maakte een trappende beweging. Ik kon me dus wel voorstellen dat de scheidsrechter rood trok. Na die kaart kregen we het een stuk moeilijker terwijl wij het waren die het spel tot dan toe maakten.”

Nadat VVSB op voorsprong was gekomen maakte aanvaller Thijs de Jong de gelijkmaker. Vervolgens was het Person zelf die de 2-1 mocht laten aantekenen en hoe. Person: ,,Het was een volley in de kruising. Mijn teamgenoten zeiden later dat die bal wel in de kruising had mogen blijven hangen, zo mooi was deze goal. In de heenwedstrijd scoorde ik ook al zo’n fraai doelpunt  tegen VVSB.”

Toch maakte VVSB in de slotfase nog gelijk (2-2) en leek de wedstrijd gespeeld. Echter, direct uit de aftrap schoot Football Factory de bal naar voren en was het uiteindelijk wederom Person die de bal het laatste zetje gaf. ,,Ik weet niet of de bal er anders in was gegaan maar voor de zekerheid tikte ik de bal nog even tegen de touwen”, glimlacht Person. ,,Toen dacht ik dat we die drie punten binnen hadden. Maar VVSB is zo gevaarlijk uit dode spelmomenten met al die lange gasten. Onze verdediging probeerde de laatste bal over de zijlijn te schieten maar in plaats daarvan gaven we een corner weg. Die werd nog afgeslagen maar daarna ging de bal er toch in. Toch was onze trainer tevreden aangezien we tegen deze hoogvlieger vier punten hebben gepakt dit seizoen. Ik koester dit punt maar in totaal hadden het er zes kunnen zijn.”

De rest van het seizoen lijkt voor middenmoter Football Factory niet meer heel boeiend te zijn maar volgens Person staat er nog genoeg op het spel. Bijvoorbeeld de eerstvolgende wedstrijd over twee weken tegen vv Leiden. ,,Thuis kregen we een rode kaart die wel onterecht was waardoor we slechts 1-1 speelden tegen hen”, legt Person uit. ,,Nu willen we zeker revanche. Ook willen we ons nog op gras bewijzen want dat hebben we dit seizoen nog niet echt gedaan. Daarnaast willen we ook winnen van LSVV’70 omdat zij koploper zijn. We spelen voor de eer maar die eer is wel belangrijk.”

Dit weekend was er juist sprake van een vriendendienst binnen de Leidse studentengelederen. Doordat Football Factory VVSB afhield van een zege, kwam LSVV’70 weer meer in de buurt van de titel. Dit laatste ook al omdat Haagse Hout en Blauw Zwart tegen elkaar gelijk speelden.