Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys staat ook na dit weekend nog slechts op twee punten en dus werd er nog geen zege binnen geloodst. Op bezoek bij Delfia kwam de ploeg van Jan Wansink niet in de buurt van en goed resultaat. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de middenmoter na een 2-1 ruststand.

Trainer Wansink was niet voor het eerst niet te benijden. ,,Zoals bekend zitten wij niet breed in de spelers en dan helpt het niet dat spelers als Kevin Groenendijk en Regilio Pinas er ook niet bij zijn door blessures. De spoeling werd zo wel erg dun voorin. Ook misten we Patrick Derogee en daarmee was tevens al onze lengte weg. Ik schat dat het gemiddelde nog 1.65 was en dan heb je uiteraard een probleem om een kopduel te winnen. Bij corners en vrije trappen was het dus iedere keer gevaarlijk.”

Het was dan ook niet verrassend dat de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kwam en dat Leidsche Boys veelvuldig achter de tegenstander aan liep. ,,Toch herpakten we ons na die achterstand en dat leverde de aansluitingstreffer op van Mo Obazzi. Daarna kregen we zelfs de kans om de gelijkmaker binnen te werken en zo hadden we bijna met een 2-2 stand gaan rusten.”

Zover kwam het niet en dus moest Leidsche Boys na de pauze op jacht naar de gelijkmaker. ,,Dat kwam er echter niet van. We kregen het steeds moeilijker en we konden het niet meer belopen. Dat ze er nog drie maakten, was dan ook volkomen logisch en terecht. Ik had eerlijk gezegd ook wel rekening gehouden met een nederlaag. Wanneer wij compleet zijn, staat er best een leuk elftal. Dat bewezen we bijvoorbeeld van de week in de eerste helft tegen RCL in de strijd om de Koetshuis Cup. Nu misten we er teveel en dan moet je als trainer teveel aanpassingen doen.”

Met GOL Sport en Roodenburg vormt Leidsche Boys dan ook nog steeds de staart van de ranglijst en het valt Wansink niet echt mee dit seizoen. ,,Ik had gehoopt dat er wat zaken zouden veranderen, maar helaas is dat niet het geval. Ik zie heel veel spelers bij lagere elftallen die makkelijk in 1 zouden kunnen spelen. Ze zijn zeker goed genoeg. Maar ze hebben ervoor gekozen om lager te spelen. Daar moeten we het dan maar mee doen, maar ik kan niet ontkennen dat het heel moeilijk werken is zo. Ik blijf echter een optimistisch mens.”