Vierde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag stonden Roodenburg en Haagse Hout tegenover elkaar in Leiden-Noord. Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks. De ploeg uit Den Haag stond voorafgaand aan de wedstrijd één punt boven de ploeg van Henk Buyn. Beide ploegen doen nadrukkelijk mee om het kampioenschap in de vierde klasse A. Gezegd moet worden dat de ploeg van Buyn en assistent Wesley Lancel kampt met een ware blessuregolf. Na veel gepuzzel konden de mannen uiteindelijk een team op de been brengen. Het beloofde een moeilijke middag te worden met zoveel mutaties. Uiteindelijk hield Roodenburg knap stand. Het werd (een bloedeloze) 0-0.

Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd. Over en weer werden er wat speldenprikjes uitgedeeld. Zo kwam Roodenburger Gloire Kalangu in scoringspositie op aangeven van Abdel Elbaroudi. Zijn inzet ging over. Aan de andere kant waren de Hagenaren gevaarlijk via Iwan Zwemer. Roodenburg doelman Matin Harky was echter attent en had de bal klemvast. Kort hierop had Ricardo Bekooy de thuisploeg op voorsprong kunnen zetten. Bekooy reageerde gretig op een doorgeschoten bal en had vrije doortocht. Volledig onterecht werd hij teruggefloten voor vermeend buitenspel. Ook Derk Hachmang was onfortuinlijk. Zijn schot ontbeerde kracht en kon worden weggewerkt door de Haagse defensie. Kort voor rust had Haagse Hout een grote kans. Na een overtreding net buiten de zestien van Roodenburg mocht Martijn Voets aanleggen. Hij krulde de bal fraai om het muurtje en op het allerlaatste moment kon Harky met behulp van de paal redding brengen.

In het begin van de tweede helft kwam Haagse Hout iets sterker voor de dag. Zo ontstonden er mogelijkheden voor Abdoellah Tajdirti, Dennis Dirksen en Tyrone Leuwol. Gelukkig voor de zwart-blauwen stond ook bij hen het vizier niet op scherp. Naarmate de tweede helft vorderde was het beste bij de Hagenaren er ook wel af. Roodenburg kreeg zowaar wat kleine mogelijkheden om wellicht tot een zege te komen. Souhail Mkadmi zag zijn inzet over gaan en nog groter was de kans van Abdel Elbaroudi. Na ruim een half brak Zakaria Bardaa door aan de zijkant en gaf een puike voorzet op Elbaroudi. Bij de tweede paal ging zijn schot maar enkele centimeters naast het vijandelijke doel. De wedstrijd kabbelde door naar het laatste fluitsignaal. Roodenburg aanvoerder Jeroen van Hooidonk had zich nog  onsterfelijk kunnen maken in de laatste minuten. Hij zag zijn nagenoeg perfecte genomen vrije trap weg gebokst worden door Haagse Hout doelman Frank Hoogendoorn. Dit zou meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd zijn.  Gezien het wedstrijdbeeld was de uitslag een correcte weergave te noemen. Gezien de vele wisselingen in het basisteam van Roodenburg kon Buyn met de puntendeling leven. De achterstand op koplopers LSVV’70 en Blauw Zwart bedraagt nu wel vier punten. Volgende week gaat Roodenburg op bezoek bij Boshuizen en zullen de broodnodige punten vergaard moeten worden om in het spoor te blijven van de koplopers.

Roodenburg- Haagse Hout 0-0. Scheidsrechter: Roest. Toeschouwers: 100

Opstelling Roodenburg: Matin Harky, Robby van der Blom, Mike Smit, Daniel Fleuren, Abdou Farhane, Derk Hachmang, Ricardo Bekooy, Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi (Wesley Lancel), Abdel Elbaroudi, Gloire Kalangu (Zakaria Bardaa).

Note redactie: op onze app een interview met Henk Buyn!