donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenReportage eindeseizoensfeest bij Hazerswoudse Boys

Reportage eindeseizoensfeest bij Hazerswoudse Boys

-

Op 4 juni j.l. was het dan zo ver. Het eindeseizoensfeest van Hazerswoudse Boys. Geheel in traditie ook dit seizoen weer de huldiging van de kampioenen, het stolpklassement en het topscorersklassement. Uiteraard ontbrak de huldiging van de leden, die zich meerdere jaren hebben ingezet voor de vereniging, niet. Nieuw dit seizoen was het jeugd- en seniorentoernooi. Een enorm succes.

Het begon in de vroege ochtenduren met een toernooi voor de jeugd gevolgd door een toernooi voor de senioren met aansluitend een barbecue. Er werd op het scherpst van de snede gestreden om de eer. Daarna werd er volop genoten van de overheerlijke broodjes met kip en beenham. Rond zes uur startte “Jan de Discoman”. Om zeven uur nam voorzitter Peter Versteeg het woord en bedankte alle vrijwilligers die het afgelopen seizoen zich hebben ingezet voor de vereniging en deze dag tot een succes hebben gemaakt.

Als eerste van de kampioenen riep de voorzitter de E1 naar voren. De E1 speelt in de 1e klasse. De hoogste klasse voor 7 tegen 7. Een bijzonder overtuigend resultaat dit kampioenschap aldus de voorzitter waarbij de kampioensschaal werd overhandigd door Joop de Gelder van het jeugdbestuur. Heel professioneel nam Levi Swart het woord en bedankte zijn medespelers, leiders en trainers. Vervolgens was de beurt aan de B2. Het was een spannende competitie waarbij de Boys uiteindelijk aan het langste eind trokken. Ook hier werd de kampioensschaal overhandigd door Joop de Gelder. Nieuw dit seizoen zijn de zaalvoetballers die maar gelijk het kampioenschap op eisten met maar liefst 175 doelpunten in 26 wedstrijden. Wederom een klusje voor Joop de Gelder die al aardig bedreven raakt in het uitreiken van kampioensschalen.

Het STOLP klassement is een intern klassement dat bijhoudt welk jeugdteam de meeste doelpunten maakt. De D3 scoorde het meest namelijk 141 doelpunten in 17 wedstrijden en de jongens ontvangen een cadeaubon.
De gouden schoen, de trofee voor de topscorer bij de Boys, is weer terug bij de dames. Maar liefst 4 dames staan in de top 10 namelijk de winnares Lisanne Schuddebeurs en op de 4e plaats Evi Noordman, 6e is geworden Debbie Lourier en 8e Kirsten Straathof. Lisanne Schuddebeurs nam uit handen van Joop de Gelder de gouden schoen in ontvangst.

Dick Smits lid van verdienste en Bas Slappendel vrijwilliger van het jaar .pdf

Dan is daar het moment van de vrijwilligers. Voorzitter Peter Versteeg begint met een profielschets te geven van een vrijwilliger die zich vele jaren heeft ingezet voor de vereniging. Hij begon als 8 jarige bij de Boys wat inmiddels 50 jaar geleden is. Doorliep alle jeugdteams en werd vele malen kampioen met als hoogtepunt het kampioenschap met de A1. Daarna volgde de seniorenteams 1 en 2. De voorzitter vraagt of iemand het profiel al herkend? Niemand! Hij vervolgt zijn verhaal. Na zijn actieve voetbalcarrière haalt hij zijn trainersdiploma’s. Ook buiten het voetbal was hij de gangmaker en organiseerde vele uitstapjes. Zijn bijnaam is: scheermes. Spontaan begint iedereen te zingen “Dickie bedankt……Dickie bedankt. Het is duidelijk het gaat hierover Dick Smits.  De verenigingsman komt naar voren waar de voorzitter hem de oorkonde overhandigd en de speld als nieuw lid van verdienste op spelt waarna vele felicitaties volgen. We hopen dat Dick nog vele jaren op de bank mag zitten als assistent-trainer van het 1e.

Het bestuur heeft dit seizoen een nieuw fenomeen geïntroduceerd namelijk de “Vrijwilliger van het jaar”.
Wie zaterdag naar het 1e komt kijken ziet de mannen in een onberispelijk tenue aantreden. De verdienste van Bas en Jose die het tenue van de selectie wassen en opbergen. Dit geldt eveneens voor de kantine die door Bas en “zijn” dames schoon wordt gehouden. Al vele jaren is hij een trouw bezoeker van veel jeugdwedstrijden die hij samen met de scheidsrechter evalueert! Ook verzorgt Bas met anderen de Sportvriend. Zijn actieve voetbalcarrière is bescheiden gebleven. Ook Bas ontvangt zijn oorkonde en felicitaties van de voorzitter.

Dan is het tijd voor veel muziek van “in plaats van” en gezelligheid. Het bleef nog lang gezellig bij de Boys.

Must Read