Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys is ook na de tweede speeldag nog puntloos. Op eigen veld werd met 1-3 verloren van VEP en daardoor neemt de formatie van Jan Wansink de twaalfde plaats in, onder meer in het gezelschap van GOL Sport en Roodenburg. Toch was er voor de trainer reden om meer tevreden te zijn dan vorige week toen Bernardus met 5-2 te sterk was geweest voor de Vlietploeg.

Wansink: ,,Ik heb nu naar een wedstrijd zitten kijken waarin de ploegen min of meer gelijkwaardig waren. Enkel waren zij wat scherper en uitgekookter voor het doel. Wij zijn aan het bouwen en we hebben nog teveel jongetjes. Maar dat komt wel goed hoor; het worden vanzelf kerels. Het belangrijkste is dat we stappen maken en daar ben ik tevreden over.”

Leidsche Boys kwam beter voor de dag dan vorige week en probeerde zoveel mogelijk voetballende oplossingen te vinden om het VEP lastig te maken. ,,Het was alleen niet altijd nauwkeurig genoeg. Eenmaal voorin gekomen moet je ook kunnen killen en dat ontbrak er nog aan. Toch kwamen we op voorsprong uit een vrije trap. Een prima kopgoal van Regilio Pinas. Helaas konden we het niet vasthouden en halverwege was het 1-1.”

Vervolgend: ,,In de tweede helft hinkten we op twee gedachten. Enerzijds wilden we voor de winst gaan, maar aan de andere kant moesten we het achterin ook dichthouden. Helaas hielden we het niet vol en maakten zij nog twee kansen, waar wij de mogelijkheden op goals lieten liggen. Bij 1-3 was het wel over en ons verzet gebroken. Ik denk niet dat zij beter waren, maar we zijn nog niet zover dat we de tegenstander de wil kunnen opleggen. Ik werk met veel nieuwe jongens en het inspelen kost tijd. Daar moeten we ook niet te dramatisch over doen. In deze fase moeten we in elk geval kunnen stellen dat we er alles aan gedaan hebben. Dan zie je wel waar je eindigt. Verlies je dan feliciteer je de tegenstander en ga je weer trainen om volgende week sterker te zijn. We moeten het niet moeilijker maken dan het is.”

Wansink rept met geen woord over vertrokken spelers en is nog altijd blij om het trainersvak uit te oefenen. ,,Zodra ik met de pest in naar het voetbalveld ga, stopt het. Ik vind het werken met die gasten nog steeds leuk. Zeker als ik zie dat ze vooruitgaan. Ze zijn allemaal wel mondiger geworden in de loop der jaren. Dat vind ik helemaal niet erg. Zolang ze elkaar maar niets verwijten en kunnen accepteren van elkaar.

Vica Et Poca (Vlug en Paraat) is nu een van de vijf ploegen zonder puntverlies. Evenveel ploegen zijn nog puntloos, maar daar komt volgende week zeker verandering in. Leidsche Boys is dan voor de tweede keer achtereen gastheer. Na een jaar zonder standaardvoetbal is GOL Sport terug aan het front en die ploeg zal dan de opponent zijn. Wansink ziet mogelijkheden om dan loon naar werken te krijgen.