Vierde klasse A (zaterdag)- Bij UVS maakte Kay Oudenaarden, volgens eigen zeggen, eerder eens negen doelpunten in een wedstrijd. Wanneer een late treffer niet zou zijn afgekeurd, zou de van origine middenvelder dat huzarenstukje hebben geëvenaard. Nu bleef de teller steken op acht goals en daarmee deed hij terugdenken aan Cenny Scheffer die jaren terug al eens acht keer scoorde voor DoCoS tegen ASC. De doelpunten van Oudenaarden waren namens Leidsche Boys in de ongelijke strijd met de zaterdagtak van UDO (13-0).

Oudenaarden kon er de lol wel van inzien. ,,Ach weet je, het kan verkeren. Vorige week moest ik invallen tussen de palen en kreeg ik twaalf doelpunten om mijn oren bij VVSB (12-1). Nu maakte ik de andere kant mee van de medaille. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat ik zoveel kon scoren. Na een uur spelen stond ik nog droog, maar daarna ging het hard. Veel doelpunten kreeg ik wel op een presenteerblaadje en de tegenstand was niet groots, maar het is wel eens leuk om er acht te maken in een halfuurtje voetbal.”

Aan de Vliet werd later afgetrapt omdat UDO aanvankelijk te weinig spelers had. ,,Uiteindelijk hadden ze er toch dertien en hebben ze gespeeld in tenues van een lager team van Leidsche Boys. Ze hadden namelijk hun eigen spullen niet bij zich. Tja, de opstart was dus moeizaam. Toen het eenmaal begon, wilden wij die grote nederlaag van vorige wek wegspoelen en dat is aardig gelukt. Bovenal willen we het seizoen nog enigszins met plezier afsluiten. Daarna stopt het hier op de zaterdag en kiest iedereen zijn eigen weg. Ik ga naar GHC. Waarom? Er wordt hier nauwelijks (nog) getraind en ik wil eigenlijk twee keer per week kunnen trainen en zo fit blijven. GHC lijkt me ook een gezellig cluppie. Het maakt mij op zich niet uit of ik in het eerste of tweede kom. Als het lukt zou 1 leuk zijn, maar als ik maar de garantie heb dat ik kan trainen en dat ik me lekker kan uitleven. Mijn broer Colin gaat ook die kant op en ook Michael Derksen gaat mee. Ik heb er wel zin in, ja.”

Dat had Oudenaarden (op foto nog in UVS-tenue) dus ook tegen UDO en dus scoorde de naar de spits doorgeschoven speler bijna drie hattricks. ,,Eigenlijk had Michel (Schouls, red.) er moeten staan, maar hij raakte geblesseerd in de eerste helft. Hij had die goaltjes goed kunnen gebruiken voor de topscorerslijst. Nu heb ik maar gebruik gemaakt van de geboden ruimte. Mijn record is dus echter niet gesneuveld, maar ik heb even goed plezier gehad. En dat was vorige week dus wel anders.”IMG_5855 (Small)