Vierde klasse A – Zondagmiddag stonden er twee ploegen in het veld op het sportpark Het Overbos die qua voetbalopvatting totaal van elkaar verschilden. Roodenburg ziet de zondagtak meest als een kweekvijver voor de zaterdagafdeling. Jeugd, soms zelfs uit de B, wordt ingepast om kennis te maken met het ‘grotemannenvoetbal’. Het resultaat staat op de tweede plaats; er mag frank en vrij gevoetbald worden. De trainers Noureddine Essaoui en zijn assistent Lofti Omrani nemen de jeugd bij de hand en wijzen hen op de normen en waarden op het veld.

Warmunda speelt, zeker de laatste maanden, vanuit een geheel andere uitgangspositie en die is in een woord samen te vatten: winnen. Inmiddels is de ploeg al vijftien wedstrijden ongeslagen en de ploeg ruikt de derde klasse. Als het zegevieren niet lukt met goed voetbal, dan moet het maar met kracht, doorzettingsvermogen en ervaring. Juist die drie wapens gaven Roodenburg de genadeslag..

De eerste helft was nog geen minuut oud toen de thuisploeg al op voorsprong kwam via Sam Hassani, ook vorige week al de maker van de openingstreffer. ,,Ik zag de keeper te ver voor zijn doel staan en ik dacht, laat ik de bal over hem heen lepelen.” Dan met een grijns: ,,Nee, om eerlijk te zijn was het een voorzet die de doelman helemaal verkeerd beoordeelde. Hij kwam wel op het scorebord.” Een vervelend begin voor Yhaya Dkhissi die voor het eerst weer tussen de palen stond nadat zijn middenhandsbeentjes gebroken waren. Zijn ploeg verblikte of verbloosde niet en voetbalde zoals verwacht: technisch zeer vaardig, korte combinaties, maar fysiek de mindere dan de tegenstander. Die liet zich echter een paar keer verrassen door snelle aanvallen. Eerst scoorde Naser Essaoui, die net iets eerder bij een diepe pass was dan keeper Arthur van Dam. Kort daarop kwam Roodenburg zelfs op voorsprong via Ümitcan Bayram die op het randje van buitenspel scoorde. De gelijkmaker door Bilal El Karoumi op slag van rust was zeker verdiend. De pijn verbijtend had Dkhissi een paar keer kunnen redden, maar hij was machteloos tegen de inzet van Bilal El Kourami.

De tweede helft was die van Warmunda. De krachten vloeiden weg bij de gasten en ook fysiek moesten ze het steeds vaker afleggen tegen de Warmonders. Die kwamen niet onverwacht op voorsprong toen Vasco Esman knap afrondde. Deze 3-2 was de genadeslag en ook mentaal zat Roodenburg er doorheen. De twee rode kaarten die uiteindelijk aan spelers van Roodenburg gepresenteerd werden leken het gevolg van opgekropte frustratie door de achterstand.

,,Sommigen spelen te veel met hun hart en niet met hun hoofd”, zei Dkhissi na afloop. Er is dus nog werk aan de winkel voor de staf van de ploeg uit Leiden-Noord. Warmunda had er vanzelfsprekend maling aan en voerde de stand nog op. De defensieve chaos bij Roodenburg was groot en invaller keeper Aziz Mouchih kon daar weinig aan doen. Niels Dijkstra, Sjoerd Winkelman en nogmaals Esman voerden de stand op tot uiteindelijk 6-2. De lastige klip Roodenburg werd zo uiteindelijk vrij gemakkelijk omzeild. Trainer Alan Campfens heeft een team gesmeed, zo lijkt het, dat zich bewust is van de eigen kracht en zwakheden. Er is geen speler die er bovenuit steekt, het is het collectief dat hen zo ver bracht.

Warmunda-Roodenburg 6-2 (2-2). 1. Hassani 1-0, 6. Essaoui 1-1, 22. Bayram 1-2, 41. El Kourami, 53 Esman 3-2, 77. Dijkstra 4-2, 83. Winkelman 5-2, 90 + 2. Esman 6-2

Warmunda: Van Dam, Solleveld, Zierikzee, Kourami, Arnst (88. Kest) Taeye, Hassani ( 65. Kalkema), Winkelman, Esman, Kramer, Dijkstra.

Roodenburg: Dkhissi (70. Maatoug), Bardaa, Mouchih, Boudour, Bourazma (60. Mbarki), Bouchnafa, Essaoui (82. Rahmaoui), Hamidane, Bayram.

Scheidsrechter: Bierman. Toeschouwers: 100