Vierde klasse A (zondag) – ,,Deze wedstrijd die we uiteindelijk uit bij het sterke Floreant met 5-1 verloren, had net zo goed een andere score kunnen krijgen. De eerste twintig minuten waren we met ons spelletje echt heer en meester op het veld. We hadden gewoon met 0-3 voor moeten staan! Uiteindelijk werd het bij ons met die doelkansen elke keer een gevalletje van ‘net niet’ waar hun rappe vleugelaanvallers uiteindelijk wel in de tweede helft het verschil wisten te maken. En met zoveel spelerswisselingen bij ons door blessures en andere oorzaken is het zeker in die tweede helft tegen een conditioneel sterkere tegenstander moeilijk ballen”, aldus de geblesseerde verdediger en aanvoerder Jeroen de Kooker van de zondagtak van Leidsche Boys.

Waar Leidsche Boys vorige week op sportpark ‘De Vliet’ het eerste punt behaalde tegen GOL Sport kon het Boskoopse Floreant al zes punten uit drie wedstijden en een vierde plek in deze vierde klasse A op zondag noteren. De Kooker had twee weken geleden een blessure opgelopen en speelde toch nog wel mee vorige week zondag, maar het ging toch niet bleek deze week. Een paar weken rust en een herstelperiode is nu zijn deel. ,,Je eigen gezondheid is alles, daar krijg je er maar één van. Dus zeker met een eigen bedrijfje wil ik ook verder geen enkel risico lopen. Maar Bas Peper was vandaag ook geblesseerd en Rachid Fdis en Kevin Groenendijk en nog een andere selectiespeler ontbraken door andere oorzaken. Met onze smalle selectie moest onze trainer Jan Wansink dan ook een beroep doen op zijn zoon Ben die in het derde balt. Hij kon dan ook bij ons direct aan de bak in de basis als verdediger”, aldus de realistische Leidse speler.

De Kooker: ,,Onze dik verdiende tegentreffer kwam uit een schitterende vrije trap van verdediger Mike Eenennaam tot stand. Dat was de 2-1 of de 3-1, ik weet het niet meer zeker. Zeker die vleugelaanvallers van hun liepen in die tweede helft echt over ons heen. Wij hadden dan ook de pech dat we bij lange na een niet volledig elftal naar Boskoop konden sturen. Dat gaf onze trainer na afloop ook duidelijk aan, maar we blijven er zeker voor knokken, hoor.”

De Leidse voetbalclub wil zeker hoger op de ranglijst eindigen dan de huidige laatste en veertiende plek met een punt uit vier (5-14). De spelers van Boskoop GDS Combinatie Floreant wachtten vandaag gelijk een leeuw op hun verzwakte en immer zwakker wordende prooi. De vraag was alleen maar voor iedereen die deze ‘Boskoopse leeuw’ zag acteren: ,,Wanneer slaat ze definitief toe?” Het werd dus toch nog al met al een royale uitslag voor deze Boskoopse fusieclub. Op 1 september 1945 werd namelijk de v.v. Boskoop opgericht naast de al bestaande katholieke voetbalclub GDS (Groot Door Samenwerking). Bij de fusie van genoemde clubs in 1968 bedacht pastoor van Dam de huidige naam ‘Floreant’ wat ‘Zij moge bloeien’ betekent.

En dat was deze zondagmiddag zeker het geval want Floreant staat nu derde met negen uit vier (15-8). Trainer Wansink zal er de komende week op de training alles aan doen om zijn jongens van Leidsche Boys weer op het juiste voetbalspoor te krijgen, maar net zo belangrijk zal het antwoord op deze vraag zijn: ,,Welke selectiespelers zijn er beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen het lastige ASW?” Deze ploeg speelde zondagmiddag uit met 2-2 tegen Moordrecht en neemt nu een prima tweede plek op de ranglijst in met tien uit vier (12-4). De Kooker: ,,Het is wat de trainer bij de voorbeschouwing op dit seizoen op jullie website al zei over samen winnen en samen verliezen. Laten we volgende week thuis tegen ASW daarom maar eens hopen op het eerste!”

BGC Floreant – Leidsche Boys 5-1

Basisopstelling v.v. Leidsche Boys: Kirac, Van Duijl, Mkaddem, Wansink, M. Eenennnaam, Yazdi, Redel, Streur, J. Eenennaam, Pinas en….

 

 

Gerard Bol.