dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagVierde klasseLeidse humor van FC Rijnland (za) en Haagse bluf van KSD-Marine in...

Leidse humor van FC Rijnland (za) en Haagse bluf van KSD-Marine in evenwicht

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Deze wedstrijd had geen tien minuten langer moeten duren want ik vrees dat we anders uit in het Haagse hadden verloren van KSD-Marine. Nu werd het 2-2 nadat we tot tien minuten in de tweede helft nog met 0-2 voor stonden. En man, wat een  kansen kregen we nog op 0-3. Jammer, maar achteraf mogen we met ons vertoonde spel alleen maar dik tevreden zijn met dit resultaat. En KSD-Marine is zeker geen kleine vis in deze vijver van de vierde klasse A op zaterdag want ze hadden VVSB (4-0) en Wassenaar (3-0) al aan hun zegekar gebonden”, aldus doelverdediger Colin Oudenaarden van de nieuwe zaterdagtak van FC Rijnland.

Er is al veel gezegd en geschreven over het omvallen van GHC als Leidse voetbalclub en de consequenties voor de selectie en de spelers die juist aan de ‘transferdeur’ van deze club hadden geklopt. Het zijn in ieder geval de ingrediënten van de verwekking en de bevalling van een nieuwe ‘baby’ in het Leidse amateurvoetbal, het zaterdagteam van FC Rijnland. En met trainer Roberto Escudero, voorheen GHC, en deze selectiespelers als peetouders zijn de verwachtingen dat deze ‘baby’ in haar eerste voetbalseizoen niet alleen leert kruipen. De verwachtingen zijn dat ze ook zal gaan lopen, zelfs gaan rennen op weg naar straks wellicht de derde klasse.

Waar de eerste wedstrijd dit seizoen bij WVC uit (2-7) de tegenstander werd getypeerd als een ‘campingelftal’ (was dat ooit niet de kwalificatie voor Denemarken toen ze vanaf de vakantieadressen moesten komen om in te vallen bij de E.K. 1992, Nederland versloegen en Europees kampioen werden, red.) was er vervolgens de gestaakte thuiswedstrijd tegen VVSB (0-2 tussenstand). Dus er was best een gezonde vorm van spanning voor deze pot voetbal uit in Den Haag tegen KSD-Marine. Waar FC Rijnland pas was geboren, was de Haagse tegenstander maar ietsje ouder. Na de fusie per 1 mei 2013 zijn ze drie jaar in de vierde klasse respectievelijk derde, zevende en achtste geworden. Op het militaire sportterrein op de Haagse Waalsdorpervlakte moest blijken of de spelers van FC Rijnland na de oefenperiode al beter op elkaar waren ingespeeld.

Oudenaarden: ,,We wisten dat het een zware pot zou gaan worden want ze staan bekend als een sterke ploeg. Gesteund en gedragen door zeer fanatiek Haags publiek langs de lijn gooiden ze direct de beuk er in. De scheids kon dus in de tweede minuut al geel trekken na een Haagse harde charge. Maar gelukkig had onze aanvaller Michael de Roode zijn vizier op scherp staan en konden we met een 0-1 voorsprong de thee opzoeken. Onze trainer Escudero kon alleen maar aangeven zo door te gaan. Het liep best lekker en we zetten namelijk met zijn allen voortdurend volle bak druk naar voren.”

In de 56e minuut greep een Haagse verdediger onnodig hard in binnen hun zestien, dus een strafschop voor FC Rijnland. ,,Dat buitenkansje liet onze aanvaller Ozan Demirbas zich niet afpakken en hij schoot de bal onberispelijk tegen de Haagse touwen, 0-2. Gelukkig hebben wij niet de penaltyhandleiding van PSV vooraf gelezen, maar knallen we ze er op z’n Leids in,” aldus de Leidse doelverdediger met een knipoog. De vraag was hoelang de uitploeg dit energieverslindende spel met druk zetten vol zou kunnen houden. Waar de spelers van Ajax er al moeite mee hebben, bleek het voor de spelers van FC Rijnland ook steeds minder te belopen te zijn.

Oudenaarden: ,,Rond de 70e minuut zag ik het voor me gebeuren, er vielen gaten tussen de linies en die Hagenezen gingen ook opportunistisch spelen. Hun laatste man, groot en sterk als een os, werd naar het voetbalfront gestuurd en hij zorgde daar met doorkopballen voortdurend voor gevaar. Uit een Haagse vrije trap werd de bal doorgekopt en deze viel gelukkig voor een Haagse voet die de 1-2 aantekende. Ik zag aan alles dat ze in een flow zaten, aangemoedigd door hun nimmer zwijgende supporters. En in de 85e minuut scoorden ze de gelijkmaker uit een identieke spelsituatie. Het was voor ons alle hens aan dek en gelukkig konden we het de laatste minuten toch nog redden. Daarom blijft het zo jammer dat die dotten van kansen op 0-3 door ons niet werden benut.”

FC Rijnland neemt met dit gelijke spel in de vierde klasse a van het zaterdagvoetbal een zevende plek in met vier punten uit twee wedstrijden. Zaterdag 24 september is het altijd sterke Blauw Zwart de tegenstander thuis voor de Leidse Morsbespelers. ,,We hebben een leuke groep selectiespelers en natuurlijk is het even wennen aan mekaar. Maar we houden elkaar scherp en we mogen best wat eisen van onszelf. Jammer van dit gelijke spel, maar het was al met al een verdiende eindstand”, sprak de ex-doelman van Leidsche Boys (za) voordat hij zich weer op zijn horeca-werkzaamheden stortte deze zondagmiddag.

KSD-Marine – FC Rijnland 2-2 (0-2).

Basisopstelling FC Rijnland: C. Oudenaarden, Verhage, Schilthuizen, Capec, Kaya, Escudero, Ait Blal, Yagin, De Roode, Demirbas en K. Oudenaarden.