HomeVijfde klasseLSVV'70Koetshuis Cup: Roodenburg slaat toe in tweede helft tegen gehavend LSVV'70

Koetshuis Cup: Roodenburg slaat toe in tweede helft tegen gehavend LSVV’70

-

Roodenburg heeft de eerste poulewedstrijd in winst omgezet. Tijdens de ouverture van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup werd competitiegenoot LSVV’70 met 4-2 verslagen. In een, zeker in de tweede helft, vermakelijk duel kreeg de ploeg uit Leiden-Noord de studenten van trainer/speler Freek Jansen er na de rust onder (tussenstand 0-1, red.). Jansen zag zich geconfronteerd met afzeggingen van al zijn aanvallers in de selectie. In arren moede stond centrale verdediger Neal Petersen in de spits, een positie die hij overigens eerder wel bekleedde. Hij was het die om 20.02 uur het eerste doelpunt van de Koetshuis Cup scoorde, daarmede zijn naam vereeuwigend.

Hoe het doelpunt tot stand kwam is minder memorabel: de keeper van Roodenburg en een verdediger liepen door een misverstand tegen elkaar op en de bal rolde voor de voeten van Petersen die het leder voor het intikken had. De thuisclub voetbalde in de eerste helft een tikje beter, maar tot scoren kwam het niet. Paal en lat stonden een doelpunt in de weg. Scoren deed Roodenburg wel in de tweede helft, mede omdat LSVV door blessures met tien man verder moest. Aanvankelijk hielden de bezoekers nog moedig stand en counterden niet ongevaarlijk.

De te belopen afstanden werden echter allengs groter en conditioneel niet meer bij te benen. Na de gelijkmaker van Derk Hachmang betekende het begin van het einde van LSVV.  Roodenburg combineerde er vrolijk op los en wist nog drie keer te scoren via Chafik Ochan, nogmaals Hachmang en Gloire Kalangu. LSVV stribbelde nog even tegen toen Jochem de Graaf de 3-2 maakte na een assist van de uitstekend ingevallen Joren Jurgens (normaliter uitkomend in het derde elftal). De laatste had trouwens ook al een keer op de binnenkant van de paal geschoten. De koek was echter op voor de bezoekers en de  4-2 uitslag was dan ook een terechte.

Ook de penalty’s leverde een zege voor Roodenburg op en ook hier werd het, hoe kan het ook anders, 4-2. Trainer Henk Buijn kon tevreden zijn over de inzet en over het voetbal in de tweede helft van zijn ploeg. Jansen betreurde het feit dat hij nogal dun in zijn spelers, lees aanvallers zat. Al met al was het een zeer sportieve en leuke wedstrijd in het kader van de Koetshuis Cup. Het smaakt naar meer.

Voor Roodenburg was het reden om maar meteen een feestje te bouwen vanwege het eerste sportieve succes van 2016: