Vierde klasse A (zaterdag)-Op een sfeervol Wim Mugge Sportpark was LSVV’70 afgelopen zaterdag gastheer van medetitelkandidaat Haagse Hout. De studentenploeg van speler/trainer Freek Jansen kende de afgelopen tijd een zegereeks van jewelste. Maar liefst negen wedstrijden op rij werd er gewonnen waardoor de ploeg de nummer één positie op de ranglijst veroverde in de vierde klasse A. Haagse Hout stond voorafgaand aan deze wedstrijd op twee punten achterstand. Beide ploegen waren dus gebrand op een overwinning. Voor de wedstrijd werd de thuisploeg getrakteerd op Bengaals vuurwerk door het massaal  toegestroomde publiek. Deze steun in de rug zou de rood-witten goed doen. In een wedstrijd waar door beide ploegen voor elke meter werd gestreden ging LSVV met de winst aan de haal. Het werd 1-0 waardoor het kampioenschap alsmaar dichterbij komt.

Kort na de aftrap kreeg de cultclub al een grote mogelijkheid. Aanvaller Nils de Groot werd weggestuurd en zijn inzet kon maar net tot een hoekschop worden verwerkt. Uit deze corner werd het hoofd van Neal Petersen net niet gevonden. De thuisploeg opende sterk en Haagse Hout had hier zichtbaar moeite mee. Toch kregen ook de bezoekers een kans om de score te openen. Uit een vrije trap kreeg Iwan Zwemmer een vrije kopkans. De kopbal verdween echter naast het doel van LSVV sluitpost Thomas Waasdorp. De Sleutelstedelingen voerden de druk op hetgeen diverse kansen opleverde. Zo verdween een vrije trap van Petersen maar net over het vijandige doel en kreeg De Groot net zijn hoofd niet tegen de bal uit wederom een vrije trap. Na een goed kwartier was het raak. Jansen werd net buiten de zestien neergelegd en Gerben Groenendijk nam plaats achter de bal. Zijn vrije trap zeilde het strafschop gebied in en kwam op het hoofd van Haagse Hout aanvoerder Ferdy Bauman. Zijn kopbal verdween achter zijn eigen doelman Frank Hoogendoorn en met enig fortuin kwam de thuisploeg hiermee op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft bleven de studenten druk houden op de Haagse ploeg. In de duels was LSVV veelal fysiek sterker en verdedigend had de ploeg weinig te duchten van de bezoekers. Sterker nog, Waasdorp heeft tot aan de thee geen enkele redding hoeven verrichten.

Direct na rust kreeg De Groot een goede mogelijkheid. Ditmaal stond Hoogendoorn zijn mannetje en werkte de bal over de achterlijn. Uit deze corner werd LSVV weer gevaarlijk en weer moest dezelfde Hoogendoorn ingrijpen. Toch kwam de ploeg uit Den-Haag beter in de wedstrijd in de loop van het tweede bedrijf. De roodwitten werden teruggedrukt op eigen helft. Tot kansen leidde dit niet. De thuisploeg stond goed en streed voor elke meter om de voorsprong te behouden. Wat Haagse Hout ook probeerde, niets leek te lukken. De grootste kansen waren eigenlijk nog voor LSVV. Via een hoekschop werd uit de kluts bijna gescoord en de afgevallen bal werd rakelings overgeschoten door Jochem van der Graaf. Vervolgens kregen de Hagenaren een reeks corners. Niet één daarvan was gevaarlijk en werden simpel verwerkt. Uiteindelijk kreeg de bezoekende ploeg geen enkele uitgespeelde kans. Uiterst geconcentreerd speelde LSVV de wedstrijd uit en kon zo de tiende zege op rij bijschrijven waarvoor hulde. De studentenploeg verstevigt hiermee de koppositie en een kampioenschap lijkt in de maak. Volgende week gaat LSVV op bezoek bij stadsgenoot en tevens angstgegner  Roodenburg. Nu al een wedstrijd om naar uit te kijken.

LSVV’er Alen Stjepanovic na afloop van de wedstrijd: ,,Op zich was de wedstrijd het aanzien niet waard. Er stond natuurlijk best wel wat spanning op. We hadden met elkaar afgesproken dat we elk duel zouden aangaan. De eerste helft hadden wij zeker het betere van het spel. We gaven geen kans weg en wonnen nagenoeg ieder duel. We gingen dan ook met een verdiende voorsprong de rust in. Na de theepauze hadden we het moeilijker. We stonden zo compact en geconcentreerd te verdedigen dat we uiteindelijk niet in gevaar kwamen. Onze keeper Waasdorp hoefde niet eens een echte redding te verrichten. Vorig seizoen hadden we dit soort wedstrijden verloren. Dit seizoen zitten we in hele positieve flow en werken we allemaal voor elkaar. Op dit moment kunnen we iedereen aan.”

‘Steppa’ over de volgende wedstrijd en de rest van het seizoen: ,,Volgende week spelen in Leiden Noord tegen Roodenburg. Een tegenstander waar we het altijd moeilijk mee hebben. We hebben nu tien keer achter elkaar gewonnen. Dat zegt echt iets over onze ploeg, dat doe je echt niet zomaar. Wij gaan dat duel dus vol vertrouwen in en ik verwacht wederom een goede afloop. Het kampioenschap kan ons eigenlijk niet meer ontgaan als we maar gefocust blijven. We bekijken het per wedstrijd en beseffen ons dat we er goed voorstaan. Onze selectie is breed genoeg om iedere week een goed elftal te kunnen neerzetten. Laat de heroïsche  grachtentocht maar komen. Het massaal toegestroomde publiek heeft ons deze wedstrijd ook enorm gesteund waarvoor. Nu gaan we een klein feestje bouwen.”

LSVV’70 -Haagse Hout 1-0 (1-0).16.Ferdy Bauman e.d. 1-0. Scheidsrechter: Smedinga.

Opstelling LSVV: Tom Waasdorp, Michiel Ebbing, Wouter Huisman, Neal Petersen, Gerben Groenendijk (Joppe Gloerich), Alen Stjepanovic, Rick Baarda, Jochem van der Graaf, Guus van Kessel (Alphert Christina), Freek Jansen, Nils de Groot (Ernst van Ruiten).