Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Onze voorzitter, de beste nationale imitator van Heintje Davids wat afscheid nemen betreft en super-sub Pieter van Schie flikte het toch weer vandaag met zijn 44 jaar. In zijn kortere invalbeurt dan in de uitwedstrijd bij v.v. Leiden was hij met zijn 3-1 beslissend voor ons Leidse studententeam. Woubrugge maakte wel rap de 3-2, maar we hielden het met stevig en mannelijk voetbal wel lekker dicht achterin. Dat is echt het grote verschil met vorig seizoen waar we vaak in de tweede helft dit soort potten voetbal op strijd en kracht verloren. Dit belooft dus een seizoen met mooie dingen te worden. Daar kunnen we volgende week uit bij één van de koplopers, Roodenburg, al stappen in gaan maken”, aldus de enthousiaste Marco Hockx, verdediger van Football Factory.

Was de 5-0 nederlaag van Football Factory uit bij v.v. Leiden in de eerste competitiewedstrijd te wijten aan een vijftal ontbrekende basisspelers in het team van de nieuwe trainer Carlos Pinas? Of was het de concretisering van de Leidse voetbaltheorie van Van Schie na zijn invalbeurt van 45 minuten bij deze eerste kansloze nederlaag? Hij liet aan de verslaggever weten dat zijn voetbalclub door de latere studenteninstroom meestal pas eind september de zaakjes op orde heeft en men dan pas ingespeeld raakt. Dan heeft trainer Pinas daar in zijn eerste seizoen met deze selectie blijkbaar een afdoende oplossing voor gevonden tegen Woubrugge, toch een ploeg die al jaren in het linkerrijtje speelt.

Hockx: ,,Waar we vorig seizoen vooral frivool spel op kunst- en echt gras vertoonden met uiteindelijk niet altijd het gewenste resultaat, tappen we nu duidelijk uit een ander vaatje. En daar hebben we zeker met dit studententeam geen moeite mee. De mouwen worden nu opgestroopt en het woord ‘voetbalkarakter’ wordt door onze groep met hoofdletters geschreven met dank aan Pinas. Dat moest zeker bij Woubrugge als tegenstander thuis het geval zijn, want zij moesten het zuur van de 2-3 thuisnederlaag tegen Oegstgeest, met een eigen doelpunt in de slotminuten, nog wegspoelen met een gewenste drie punten tegen de Leidse voetbaltelg. En een goede goudgele rakker na afloop van deze behaalde doelstelling zou er zeker op genomen worden, schat ik zo in.

Het was Abe van der Slot, gekomen van VVSB, die alert reageerde op een schitterende steekpass van middenvelder Stefano Voltan, 1-0. En het was verdediger Hockx die de uitploeg weer liet ruiken aan de zo gewenste drie punten: ,,We speelden de bal achterin lekker rond, daar werken we juist dit seizoen aan, maar ons balbezit werd door een verkeerde pass van mij verstoord. Het was voor de Woubrugge-aanvaller ‘appeltje eitje’ om de bal achter onze doelman Wessel Sels, gekomen van DoCoS, te deponeren, 1-1. Natuurlijk baalde ik van mijn mispeer, maar toch was er niks aan de hand want met elkaar speelden we de beste 45 minuten tot op heden, de voorbereiding meegenomen in deze conclusie.”

De uitploeg kwam zichtbaar beter uit de kleedkamer dan de Leidse studenten, maar het was toch de thuisploeg die de 2-1 kon laten aantekenen. Een hoekschop werd door de immer bij vrije trappen en hoekschoppen opkomende Hockx doorgekopt waar invaller Koen de Reus het net achter de Woubrugge-doelman liet bollen. ,,Toen kwam het moment dat onze super-sub Van Schie na het betere warm lopen het veld in kwam. Hij is balvast, altijd gevaarlijk voor het vijandelijke doel, en kan een wedstrijdverloop doen keren. Dat gebeurde nu ook want na zijn goede loopactie dreigde hij de bal te verliezen, maar wist hij uiteindelijk de bal langs de Woubrugge-doelman te tikken, 3-1.”

Het was ook echt Football Factory om direct na de aftrap de bal via een enkele Woubrugge-actie weer achter doelman Sels te zien belanden, 3-2. Met nog een stief kwartiertje te spelen leek het voor Woubrugge weer een herhaling van thuis tegen Oegstgeest te worden. Hockx: ,,En nu gingen bij ons echt de studentenmouwen omhoog, ballen werden weg geroeid waar het nodig was en met de opkomende vermoeidheid in onze ledematen haalden we na het laatste fluitsignaal de dik verdiende drie punten eindelijk binnen. Daartoe moest onze trainer ook nog Moungari als laatste wissel binnen de krijtlijnen brengen.”

Zaterdag 17 september is Roodenburg, nummer twee met zes punten uit twee wedstrijden na ruime zeges op UDO en Oosterheem, de tegenstander waar Football Factory een achtste plek noteert. ,,Reken maar dat deze Leidse derby een hoop los maakt bij beide clubs, want onze trainer Nino Poulina is juist naar de zaterdagtak van Roodenburg vertrokken samen met onze doelman Kay Labrie en aanvaller Tim Slingerland. Dan hoef ik jou niet uit te leggen dat deze Leidse voetbalderby nog een extra lading heeft”, aldus de fanatiek vertellende Hockx.

LVV Football Factory – v.v. Woubrugge 3-2 (1-1).

Basisopstelling LVV Football Factory: Sels, Janssens, Dingjan, Hockx, Limon, Van der Slot, Hooi, Person, Voltan, De Jong en Van der Akker.