Nadat alle festiviteiten al lang en breed achter de rug zijn wordt het tijd dat de bal voor de tweede seizoenshelft weer gaat rollen. Terugblikkend op de prestaties van zijn team zegt de oefenmeester van de Morsclub ‘niet geheel ontevreden te zijn maar er is nog wel een verbeterpunt’. ,,We moeten iets stabieler worden.” Dat is dan een mooie opdracht voor de man die aan het einde van het seizoen afscheid neemt. ,,Even er tussenuit en aan het gezin denken”, licht hij zijn toekomstige vertrek toe. Zijn opvolger wordt Cees van Tongeren, die momenteel nog assistent-trainer is bij GHC.

Perspectief

Jansen start met een vrijwel volledige groep die geen blessures of schorsingen kent. ,,Onze doelstelling is om de nacompetitie te halen, maar we staan nu waar we horen te staan.”Zijn mannen bezetten momenteel de vijfde plaats met slechts vier punten achterstand op Blauw Zwart. ,,Het staat allemaal erg dicht bij elkaar”, weet Jansen. ,,Dat biedt perspectief maar het programma is vrij pittig.” De Leidenaren verloren in de eerste seizoenshelft kostbare punten tegen de concurrenten voor een eventuele titel. Met Blauw Zwart, Haagse Hout en Roodenburg valt nog een rekening te vereffenen. De eerste opponent heet Roodenburg voor een stadse derby. ,,Het was een van onze mindere wedstrijden die wij destijds van hen met 3-1 verloren.” Tijd om revanche te nemen? ,,Nou ja, voornamelijk op onszelf”, geeft Jansen openlijk toe. Met stadsgenoot Roodenburg en Blauw Zwart noemt hij gelijk mogelijke kampioenskandidaten. Maar waarom zou vv Leiden er zelf niet bij horen? Jansen gokt in eerste instantie op de nacompetitie. ,,Als we promoveren verwacht ik zeker dat we in de 3e klasse goed mee kunnen komen.” Nog even achterom kijkend: ,,Onze beste wedstrijd speelden wij bij LSVV ’70 uit en die wonnen wij op basis van strijdlust met 2-1.” Deze strijdlust zal ook de basis moeten vormen voor een verder verloop van het seizoen dat nog volop perspectief voor Jansen en de zijnen biedt.

Fusie

Over een mogelijke en misschien wel noodzakelijke fusie met een aantal zusterverenigingen: ,,Als een fusie doorgaat zou het in mijn ogen goed zijn voor de club. Binnen de vereniging wordt er hard aan de weg getimmerd om de jeugdafdeling goed op poten te zetten. Het zou goed zijn voor de groei van de club.” De club die hij aan het einde van het seizoen dus verlaat, hopelijk voor hem met opgeheven hoofd. Jansen levert vv Leiden dolgraag af in de derde klasse. Een niveau waarop de roodwitten eigenlijk wel zouden moeten kunnen acteren.