,,Ik ben zeker niet tevreden over dit seizoen”

Zijn team eindigde op de zesde plaats. Een plek waarmee de inmiddels 30-jarige routinier Roland Middelkoop niet tevreden is. ,,Er had veel meer ingezeten”, blikt hij enigszins onvoldaan terug. ,,We hadden ingezet op promotie maar het is niet gelukt en we zijn een periodetitel mis gelopen.” Dus moet de middenvelder volgend seizoen weer aan de bak voor een herkansing. Het wil maar niet lukken om de vierde klasse weer eens te verlaten.

Knokken

Er zat genoeg voetbal in het team volgens Middelkoop (op archieffoto). ,,We hebben er met z’n allen hard voor willen knokken en aan inzet heeft het bij ons niet ontbroken. Dat kunnen wij ons zelf niet verwijten”, is hij ervan overtuigd. Vooral in de laatste fase van het seizoen ging het mis bij de roodwit gestreepten. Nederlagen tegen mindere tegenstanders zoals Oosterheem en Leidsche Boys daar baalt de gedreven Middelkoop nog behoorlijk van. ,,Het was helaas een collectief falen.” Dat zijn ploeg van kampioen LSVV ’70 verloor deed minder pijn want in zijn ogen zijn de stadsgenoten de terechte promovendus. Saillant detail: in de heenwedstrijd won Leiden wel met 1-2 van de titelwinnaar. In het toernooi om de Koetshuiscup stonden beide teams weer tegenover elkaar. ,,Een ongelofelijke wedstrijd waarin wij met 4-1 achter kwamen en terug kwamen tot 4-4. Uiteindelijk verloren we met 4-5, maar het gaf aan dat de krachtsverhoudingen gelijk waren.”

vv leiden Roland Middelkoop

Kon beter

Terugblikkend op zijn eigen prestaties is Roland kritisch. ,,Het kan altijd beter maar aan mijn inzet heeft het niet gelegen”, weet hij van zichzelf. Was er een speler die er dit jaar bovenuit stak met zijn prestaties? ,,Nee eigenlijk niet. We hebben als team gespeeld en met elkaar gestreden. De inzet was altijd de basis om te presteren.” Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Voor het komende seizoen is Kees van Tongeren (ex-GHC) als trainer aangetrokken. Roland: ,,Ooit heb ik tegen hem gezegd dat ik onder hem nog eens zou voetballen. Dat gaat dus in het nieuwe seizoen gebeuren”, lacht de ervaren speler fijntjes. Een nieuw seizoen waarin onder andere Peter Hamelink van DoCoS over komt, maar de Leidenaren doelman Sven Vinkeles naar het Haagse VUC zien vertrekken. Toch heeft Middelkoop vertrouwen in het nieuwe seizoen. De afgelopen competitie daar was hij dus ‘not amused’ over. Vol goede moed nu dus nieuwe voetbaljaargang in. Opvallend is wel dat de ploeg uit de Leidse Mors bijna overeenkomstige resultaten boekte op eigen veld en op vreemde bodem. De zese plaats werd ook in het seizoen 2014-2015 bereikt, toen met een puntje meer dan nu het geval is. In het seizoen 2012/2013 kwam VV Leiden voor het laatst uit in de derde klasse.

VV Leiden in cijfers:

Totaal: 24-43-69-42 (6e)

Thuis: 12-22-42-23 (6e)

Uit: 12-21-27-19 (6e)

Thuis niet gescoord: 2 keer

Uit niet gescoord: 1 keer

Thuis de nul gehouden: 2 keer

Uit de nul gehouden: 2 keer

Grootste overwinning thuis: 11-2 tegen UDO

Grootste overwinning uit: 0-5 tegen Leidsche Boys

Grootste nederlaag thuis: 1-5 tegen LSVV’70

Grootste nederlaag uit: 4-0 tegen VVSB

Topscorer: Ricky Boot, 12 doelpunten

Beste speler in spelersklassement: Jeroen van Egmond (14e)