Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory hield een uur dapper stand op bezoek bij kampioenskandidaat Haagse Hout, maar toen scoorde de thuisploeg 1-0. In de uiterste slotfase liep de Leidse ploeg nog twee keer in het mes en dus werd het een regelmatige 3-0 zege voor de ploeg die veel hoger staat op de ranglijst. Veel meer nog dan met de nederlaag heeft Football Factory een andere zorg. Woordvoerder en zoals bekend oprichter Pieter van Schie van de jongste Leidse club over de wedstrijd, het vertrek van Nino Poulina na dit seizoen en de wensen voor een nieuwe trainer.

Allereerst de nederlaag. Football Factory deed het lange tijd prima en Haagse Hout beet zich stuk op de de taaie Leidenaren. Toch kwam de kwaliteit van de gastheer bovendrijven en uiteindelijk keerde de ploeg van Poulina puntloos huiswaarts. Van Schie: ,,De nederlaag was uiteindelijk wel terecht, maar we hebben wel weer laten zien dat we op zich best een aardige tijd mee kunnen met topploegen uit deze klasse. Het was niet voor het eerst dat we het een mogelijke kampioensploeg lastig konden maken en daarop willen we ook graag verder bouwen.”

De gasten lieten zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd. Zo kwamen er kansen voor Thijs de Jong, Mitchell van der Kwaak en Jornt Mos. Die kansen werden niet verzilverd, maar de 0-0 halverwege gaf fiducie in een goede afloop. Ook na rust bleef Haagse Hout zich vastlopen, maar de 1-0 kon niet uitblijven en kwam ook. Van Schie: ,,Via een counter werd het 1-0 en de 2-0 vlak voor tijd kwam voort uit een buitenspelsituatie. In de slottellen werd het nog 3-0 vanaf de stip. Ach, ze hebben het zo slecht niet gedaan. Haagse Hout doet immers mee om de titel.”

Naast het voetbal op zich speelde er meer in de voorbije weken bij de club die gesitueerd is bij de Leidse universiteit. Poulina maakte bekend de club aan het einde van het seizoen te verlaten om zijn trainersloopbaan te vervolgen bij Roodenburg. De ex-speler/trainer hierover. ,,Dat viel wel rauw op ons dak. We hadden veel vertrouwen in Nino en hebben er niet voor niets voor gekozen om met hem een weg in te slaan. Dat doe je niet om na een halfjaar te horen te krijgen dat het na een seizoen over is. We wilden investeren in de trainer en dus zijn we wat teleurgesteld als bestuur zijnde. Voor alle duidelijkheid: we gunnen Nino het beste en respecteren zijn keuze. Hij wil zich ontwikkelen en ziet die mogelijkheden bij Roodenburg. Dat is zijn zienswijze. Ik hoop nu dat Roodenburg promoveert. Anders eindigen we misschien boven die club volgend seizoen. Tja, dat mag ik toch wel zeggen?”

Voorlopig maakt Poulina het seizoen af en probeert Football Factory nog wat te klimmen op de ranglijst en hier en daar te verrassen. Echter moet de club dus ook op zoek naar een opvolger en daar neemt, zo laat Van Schie weten, de club de tijd voor.

,,Wij hebben geen haast. We gaan weloverwogen te werk en er komt vast iemand die past bij deze bijzondere club. Waar hij aan moet voldoen? Natuurlijk hebben we een profiel gemaakt. Het is een mooie uitdaging om hier aan de slag te gaan. We zijn ons nu aan het oriënteren. We hebben zelf wel ideeën, maar we hebben geen moeite met open sollicitaties. Onze wens is dat de trainer er minimaal twee jaar zit, investeert in de club en zichzelf, samen hogerop wil, bij voorkeur de Engelse taal beheerst en dat het een people manager is. En we nemen het serieus. Er werd hier wel eens getraind van 21 tot 21.30 uur, maar die tijd is over. Het komt echt wel goed, maar zoals gezegd…wij doen niets te overhaast.”