Vierde Klasse A (zondag)- Het zijn moeilijke weken voor de club aan de Vliet. Vorige maand werd er al bekend gemaakt dat de stekker uit de zaterdagafdeling gaat en afgelopen woensdag werd bij Holiday Inn Leiden het nieuwe plan gepresenteerd voor alle voetbal clubs uit Leiden. Voor Leidsche Boys betekent dit wegwezen van hun geliefde stek aan de Vliet. Waar GHC, de buurman van Leidsche Boys, wel positief tegenover een fusie staat, wil Leidsche Boys hier niets van weten aldus kantine uitbater Erwin Koolen.

Op sportief gebied gaat het de laatste weken ook beduidend minder, de ploeg van Jan Wansink en Steef van Es wist na 24 januari niet meer te winnen en is weggezakt naar plek acht in de vierde klasse A. En dan te bedenken dat de ploeg net na de winterstop volop mee deed in de bovenste regionen. Een tweede plaats werd zelfs kortstondig ingenomen.
Zondagmiddag stond de zware uitwedstrijd tegen Delfia op het programma, de ploeg uit Delft bezette voor de wedstrijd de vierde plek. Voor de ploeg van Wansink en Van Es de zware taak om een mooi resultaat mee terug te nemen naar Leiden en zo de nare smaak weg te spoelen van de afgelopen weken. De ploeg reisde af zonder een aantal belangrijke spelers zoals o.a. Raymond van Es, Robin Holverda en Yoshua van Haarlem. De goede bedoelingen van de roodwitten gekoppeld aan het mooie lenteweer waren helaas niet genoeg voor een overwinning in Delft. Verre van dat. De Boys verloren met 5-0 en vertrokken weer met lege handen huiswaarts.

Volgens Sander Redel was dit veruit de slechtste wedstrijd van dit seizoen. ,,Eeuwig zonde, vooral als je je bedenkt dat we drie maanden geleden nog op de tweede plek stonden. We hebben een uitstekende groep, maar wanneer er belangrijke spelers niet bij zijn zie je dat we het in de tweede helft niet meer kunnen belopen. We zijn conditioneel niet sterk genoeg om het de tegenstander 90 minuten lang moeilijk te maken. We gingen met een 1-0 achterstand de rust in en uiteindelijk word je met 5-0 afgedroogd”, aldus de teleurgestelde middenvelder.

Dan nog dit: vorige week na de wedstrijd tegen Warmunda is er uitgebreid gesproken over de toekomst van de zondagselectie. Wat er besproken is en welke afspraken er zijn gemaakt wordt echter nog niet naar buiten gebracht door Leidsche Boys. Wellicht komen we hier op een later moment nog op terug.