Nino Poulina kwam afgelopen zomer over van Lugdunum naar Football Factory, om daar aan zijn eerste klus te beginnen als trainer van een eerste elftal. Pieter van Schie verdween wat naar de achtergrond bij de jongste Leidse club en het was aan Poulina om de vierdeklasser weer enigszins verder te stuwen op de ranglijst ten opzichte van de voorbije seizoenen. Dat laatste gaat met horten en stoten. Een aantal resultaten vielen tegen, maar de roodzwarten toonden juist in andere wedstrijden aan stappen te hebben gemaakt. Niet in de laatste plaats omdat er meer en meer in een vaste samenstelling kan worden gespeeld. Een utopie in het verleden.

De ex-speler van Lugdunum kan tot nu toe wel tevreden zijn over de verrichtingen van zijn team. ,,Het is me niet tegengevallen, nee. Aan het begin hebben we wel onnodige punten gemorst. Ik denk dan aan het gelijke spel tegen UDO en de nederlagen bij Oosterheem en Wassenaar. Vanzelfsprekend was het in de eerste fase ook zoeken en ruiken aan elkaar. Een nieuwe trainer en een grotendeels gewijzigd elftal. Dan mag je niet verwachten dat je er zomaar even staat. Toch konden we ook in die periode leuke potten op de mat leggen en als ik alles bij elkaar optel dan kom ik tot de conclusie dat het eigenlijk is gegaan zoals ik had verwacht.”

Football Factory piekte dus ook al in de eerste seizoenshelft. Zo werd vv Leien op eigen veld onder controle gehouden met 1-1 en moest een andere stadsgenoot, Roodenburg, zelfs met 2-0 buigen. Ook de zege in Noordwijkerhout op VVSB sprak tot de verbeelding (1-3). Tegen Leidsche Boys waren de mannen van Poulina al helemaal niet te houden. Het werd 11-2 en dat maakt dat er sprake is van een positief doelsaldo en een negende plaats met vijftien punten.

Poulina voorziet echter dat er meer in het vat zit. ,,Ik denk dat we uiteindelijk zesde moeten kunnen worden. Die plek is zeker nog in zicht en ik verwacht dat we nu wel de volle winst pakken tegen ploegen die onder of in onze buurt staan. Wanneer we dan ook af en toe eens een uitschieter kunnen neerzetten tegen een ploeg uit de top vijf moeten we een eind kunnen komen richting die zesde plek. Er is een groot verschil tussen Football Factory dat zelf het spel moet maken of wanneer de ploeg uit de reactie mag spelen. Daar valt zeker ook nog winst te pakken. Wel vind ik dat het niveau minder is geworden dan in de afgelopen jaren in de vierde klasse. Er zijn best aardig wat zwakke ploegen. Football Factory heeft dat niveau wel achter zich gelaten en voetballend is het bij ons zeker beter geworden. Het scheelt wat dat betreft wanneer je regelmatig met dezelfde jongens kunt spelen. Dan komen er automatismen in en dat is een betrekkelijk nieuw aspect binnen de club. In die zin maakt de club nog steeds stappen en dat maakt ook weer dat ik het goed naar mijn zin heb hier. Er staat een leuke groep en de sfeer is prima. Wanneer iedereen zich voor honderd procent blijft inzetten en zijn taken uitvoert, kan dit team zeker nog verder progressie boeken. Altijd leuk voor een trainer. Ik denk, dat het ook goed is dat ik zelf nauwelijks meer mee speel. Dat was aan het begin, noodgedwongen, nog wel zo. Wanneer je als trainer aan de kant zit, zie je eenvoudigweg meer. Zo hoort het ook eigenlijk.”

Football Factory herstart de competitie zaterdag bij UDO, de nummer voorlaatst met slechts vier punten. ,,Daar moet dus gewoonweg van gewonnen worden. Prettig is ook dat onze keeper Kay Labrie weer terugkomt. Hem hebben we een tijd moeten missen. Laatst heb ik zelf even staan keepen in een oefenwedstrijd tegen Oxford, maar dat is niks voor mij. Wat een apart vak is dat. Dus met Kay bouwen we ook weer wat zekerheid in.”