Vierde klasse A (zaterdag)- De inhaalwedstrijd van UDO tegen Wassenaar heeft voor de Oegstgeestenaren niet het gewenste resultaat opgeleverd. De geelzwarten gingen op eigen terrein onderuit (2-3) en trainer Nikivor van Rijn was zowel teleurgesteld over de uitslag als over het vertoonde spel. ,,We maken nog steeds teveel dezelfde fouten, maar we leren er kennelijk niet snel genoeg van. Dat zal echt beter moeten, zeker volgende week in de tweestrijd met VV Oegstgeest.”

lav-small

Van Rijn beleefde een weinig plezierige zaterdagmiddag en dat terwijl er wel enigszins was gerekend op drie punten. ,,Het was van twee kanten niet om aan te zien als ik eerlijk ben. Balaannames worden niet goed en de passing was eveneens onvoldoende. Veelal werden de verkeerde keuzes gemaakt. In de tweede helft zijn we op zoek gegaan naar de aansluiting door opportunistischer te gaan spelen en de 2-3 kwam er ook van. Maar verder kwamen we niet, omdat het onvoldoende bleef.”

lav-2-small

Wassenaar kwam al na vijf minuten op 0-1 en de marge werd even over de helft van de eerste rondgang verdubbeld. Patrick Vergeer deed iets terug, maar vijf minuten voor de pauze namen de bezoekers een voorschot op de uiteindelijke zege. Na de rust trof enkel Koen du Maine nog eens de roos.

lav-7-small

De trainer: ,,We maken fouten en dat mag. Echter blijven dezelfde fouten terugkomen en we leren er dus kennelijk niet van. Dat valt me wel tegen, ja. Denk daarbij aan korter dekken, niet meelopen met een tegenstander en het middenveld niet benutten. We hebben een jonge ploeg ja, maar dat weten we nu wel. Daar kan je je niet achter blijven verschuilen. We zitten niet meer op de eerste speeldag. En echt, we kunnen het wel. Tegen Blauw Zwart speelden we wel goed. Compact ook en zij hadden de grootste moeite om ons te verslaan. Daarom valt dit resultaat dan ook tegen. Dinsdag zullen we met elkaar in gesprek gaan. Afspraken maak je om ze na te komen en doe je dat niet dan loop je enkel maar achter de feiten aan.”

lav-4-small

Volgende week wacht er andermaal een thuiswedstrijd voor UDO. Dan komt fusiepartner VV Oegstgeest op visite. ,,Dan zal het echt veel en veel beter moeten, willen we een kansje maken op succes. Het enige voordeel is dat ik ze niet zal hoeven motiveren, want er wordt door de spelers uitgekeken naar deze wedstrijd. Uiteraard zou ik willen zeggen.”

Opstelling UDO:  Heeren, Juffermans, N.Bakker (Bayram), Uittenboogaard, Van Moorsel (Van der Zon), Gras, M.Bakker, Lichtenbeld, Schnorhk, Du Maine, Vergeer.

lav-6-small

Foto’s: www.lichtenbeldfoto.nl