HomeZaterdagVierde klasseOverzicht vierde klasse A (zaterdag)

Overzicht vierde klasse A (zaterdag)

-

Van de topper Blauw Zwart tegen LSVV’70 werd al een verslag geplaatst. Spoedig volgen er beelden van een andere topper, en wel die tussen vv Leiden en Roodenburg. Bovenin is de spanning opgelopen tot ongekende hoogte. Toch viel er nog meer te beleven in deze klasse tussen ploegen die ver weg zullen blijven van de prijzen.

Zo ging Leidsche Boys op bezoek bij Oosterheem in Zoetermeer. Deze wedstrijd eindigde in 2-2. Michel Schouls bracht zijn ploeg op voorsprong, op aangeven van Kay Oudenaarden. De thuisploeg kwam op slag van rust op gelijke hoogte en zelfs aan de goede kant van de score na een kwartier in de tweede helft. Het laatste Leidse doelpunt kwam op naam van Oudenaarden, die een vrije trap tot doelpunt promoveerde. Elftalbegeleider Hen Noordervliet: ,,Al met al een terechte uitslag. Beide ploegen kregen kansen op de winst en er was sprake van een spelletje van over en weer. Onze doelman Colin Oudenaarden heeft aan onze kant weer goed werk verricht. Zo eerlijk moet ik ook wel zijn.”

Football Factory had zich meer voorgesteld van de uitbeurt bij UDO. In Oegstgeest eindigde de tweestrijd in een 3-3 gelijkspel. Nino Poulina, trainer van de jongste Leidse club, had op deze website recent nog gesteld dat zijn ploeg wedstrijden als deze zou moeten winnen zo langzamerhand. Zo ver kwam het dus niet. Sterker nog; het jonge UDO kwam zelfs op 1-0, 2-0 en 3-1 door doelpunten van Denny Scheurwater, Folkert van der Linden en Fabio Zacheo. Voor de gasten waren Mitchel van der Kwaak, Jornt Mos en Robert Biller trefzeker.

VVSB had geen kind aan het nog puntloze Wilhelmus (7-1). De Noorwijkerhouters zijn ondertussen toch weer bij de kopgroep gekomen. Trainer Pim Brouwer sprak van een ‘zeer eenvoudige zege, die enkel veel hoger had moeten uitvallen’. Voor de paarsgelen scoorden Timo van der Raadt, Rolf van der Raadt, Mike van der Staal (2), Mike Taskin (2) en Ardy de Jong.