lav-smallVierde klasse A (zaterdag) – ,,Het was mooi geweest als we kort na de rust ons goede spel konden belonen met de 2-1 als aansluitingstreffer. Maar wat ik vreesde, gebeurde ook en het werd toch snel 3-0 voor het ervaren Van Nispen. En uiteindelijk kwam er een 6-0 eindstand op het scorebord. Dan voetbal je natuurlijk zo’n pot moeilijk uit, onze UDO-koppies gingen wat hangen. Na afloop in de kleedkamer weet iedereen donders goed waar we in het veld tekort schoten. Maar met deze seizoenstart hebben we al wel twee ongeslagen koplopers gehad, clubs met duidelijke ambities voor meer”, sprak de bevlogen en nog teleurgestelde UDO-middenvelder Pascal Franken.

lav-6-small

De nieuwe, jonge en enthousiaste UDO-trainer Nikivor van Rijn zal zijn spelers bij de training duidelijk hebben gewezen op de kracht van dit nieuwe zaterdagteam van Van Nispen.  Met de ervaren oud-spelers van Noordwijk, Sven de Ridder, Sven van Hensbergen en Jon-Joost Cornelissens, kon de thuisploeg voldoende ervaring tegen de jonge UDO-selectie binnen de krijtlijnen brengen. De eerste wedstrijd hadden ze Wassenaar uit met 1-4 ook al aan de zegekar gebonden.

Franken: ,,Ondanks alle voorbereidingen, een gewaarschuwd UDO-speler telt ook in deze vierde klasse voor twee, werd de 1-0 zo makkelijk gerealiseerd. Een steekpass achter onze verdedigers werd koel benut zo ook bij de 2-0 waar uit een corner de bal onberispelijk werd ingeschoten achter onze vaste doelman Pieter Heeren. Hij stond vandaag voor het eerst tussen de palen. We hadden dezelfde goede voornemens als in onze eerste competitiewedstrijd thuis tegen Roodenburg, maar toen werden we naarmate de wedstrijd vorderde ook met onze neus op de voetbalfeiten gedrukt. ”

lav-4-small

Wat zou er door trainer Van Rijn in de kleedkamer in de pauze onder het genot van een beker ijsthee, gezien de warme middagtemperaturen, worden gezegd? ,,Hij gaf duidelijk aan niet direct hoog druk te gaan zetten. Onze conditie, daar zit het wel snor mee en als we zo bleven spelen dan zouden de kansen voor ons vanzelf wel komen”, liet de UDO-middenvelder weten. Het eerste kwartier na rust vonden de UDO-spelers elkaar beter en werd er zichtbaar lekker gebald. Maar de ervaring bij de thuisploeg en enkele individuele fouten bij UDO-spelers waren debet aan de uiteindelijke kansloze 6-0 nederlaag tegen Van Nispen.

Franken: ,,Als ik op deze pot terugblik dan tel ik in totaal twee kansjes voor ons. Als één van die twee de 2-1 kort na rust betekende, dan hadden we daar ook weer kracht en energie uit kunnen halen. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Dan zit je er als spelers er toch echt doorheen als ze er wel bij ons in gaan. Natuurlijk hebben we met UDO zeker niet de doelstelling om kampioen te worden, we blijven realistisch. Maar ik hoef je toch niet te schetsen hoe we erbij zaten na afloop in de kleedkamer? Iedereen zat er stilletjes bij zichzelf van alles te verwijten, maar met een glaasje vloeibaar spoelen we dit gevoel zo weer weg. Want we hebben gewoon een leuk stel jongens in onze selectie.”

lav-3-small

Met deze twee nederlagen tegen de koplopers noteert UDO een dertiende plek in deze vierde klasse A. Maar het kan binnen twee wedstrijden er totaal anders uit komen te zien. ,,Oosterheem uit en Wassenaar thuis, beiden ook met nul punten, zijn dan onze tegenstanders. Komende zaterdag moeten we gewoon punten pakken bij deze concurrent. Zij kregen immers vandaag uit bij Roodenburg met 7-1 klop. En los van de punten, een zege doet natuurlijk veel met onze jonge selectie. Wij zijn er klaar voor”, sprak de strijdbare Franken.

Dat is altijd belangrijk om er zo tegenaan te kijken, want eindigen Roodenburg en Van Nispen aan het einde van dit seizoen in de top vier, en die kans is niet ondenkbaar, dan kan je deze seizoenstart van UDO gewoon verklaren. De Oegstgeestenaren hebben tijd nodig en troffen het simpelweg niet bij de eerste twee confrontaties in deze klasse.

Van Nispen – UDO 6-0 (2-0).

Basisopstelling UDO: Heeren, Uittenboogaard, Lichtenbeld, N. Bakker, M. Franken, Du Maine, Vergeer, P. Franken, M. Bakker, Gras en Juffermans.

lav-2-small

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl