Vierde klasse A (zaterdag)- VV Leiden deed wat het moest doen. SV Wassenaar werd met 4-0 verslagen na een 1-0 ruststand en dat betekent dat de ploeg van Cees van Tongeren de kopploegen in het vizier heeft en wist te houden. De komende vier weken lijken een nog betere visie te gaan geven op de (on)mogelijkheden van de roodwitten. Peter Hamelink, overgekomen van DoCoS waar hij op het tweede plan was beland, heeft het erg naar zijn zin en vertrouwt erop dat zijn ploeg mee gaat doen bij de bovenste vijf ploegen. ,,Dat zal wel moeten ook, want er wordt er een kampioen en drie teams gaan de nacompetitie in. Wij moeten daar hoe dan ook bij zitten en niet als enige overal naast grijpen.”

SV Wassenaar had zich de laatste weken wat opgewerkt op de ranglijst en stond op twaalf punten, vijf minder dan VV Leiden. Een tegenstander die dus wellicht zou kunnen verrassen in de Leidse Morsch. Dat stond de thuisploeg evenwel niet toe. Hamelink: ,,We kwamen snel op voorsprong en dat voetbalt natuurlijk wat makkelijker. Toch werd het gaandeweg minder aan onze kant en zij kregen wel een paar kansen op de 1-1. Dus halverwege waren we nog niet klaar met ze, hoewel Erik Bakker onder meer ook dichtbij de 2-0 kwam.”

leiden-1-15-small

Na de rust werd alsnog het verschil gemaakt. De thuisploeg liep weg en won uiteindelijk simpel. ,,Na een minuut of tien in de tweede helft kregen we een terechte pingel (Erik Bakker werd naar de grond gewerkt, red.) en dat kan je wel aan Ivo Nolet overlaten. Vanaf dat moment was het eventuele gevaar geweken en konden we afstand nemen. Met 6-0 hadden zij ook niets te zeggen gehad, maar helaas lieten we wat kansen onbenut.” Het derde Leidse doelpunt kwam op naam van een speler van SV Wassenaar en het kwartet werd vervolmaakt door de woordvoerder over deze wedstrijd.

Hamelink doet het tot nu toe uitstekend en heeft weer alle trek in het spelletje. ,,Bij DoCoS was ik rechtsback en hier speel ik op het middenveld. Daar ligt ook mijn voorkeur. Bij  mijn vorige club was ik zwaar geblesseerd geraakt en eenmaal teruggekomen was de concurrentie erg groot. Ik heb de keuze gemaakt om naar een andere club te gaan en dat blijkt goed uit te pakken. Er staat een prima groep, we hebben een uitstekende trainer en er is onderling een klik. Zo is het goed voor mij.”

Bij de overwinning op SV Wassenaar blijft Hamelink niet te lang stil staan. ,,Als je ver wilt komen moet je sowieso winnen van de ploegen die onder je staan. Met alle respect, maar ook van FC Rijnland en UDO moeten we winnen de komende weken. Onze buurman heeft geen slechte ploeg en het zal niet eenvoudig worden, maar ze staan wel ver onder ons. Het is wel apart ja om tegen ze te spelen. Niet zo zeer voor mij, maar wel voor veel medespelers. We trainen doordeweeks naast elkaar. Grappig wel. Een onvervalste Leidse derby.”

Daarna wachten zware klussen tegen Roodenburg uit en Oegstgeest thuis voor VV Leiden. ,,Daar zijn we nog niet mee bezig. Laten we eerst maar winnen tegen FC Rijnland en UDO. Het mag duidelijk zijn; winnen we er maar twee dan maken we pas op de plaats. Halen we wel meer punten en bij voorkeur vier keer de winst dan doen we volledig mee. Tot nu toe hebben we enkel tegen Van Nispen een off-day gehad. Verder maken we stappen en die moeten we ook blijven maken om tot succes te komen.”

Basisopstelling VV Leiden: Meijers, Dieke, Nolet, Van Heusden (Fokkema), Schreuder, Hamelink (Wansink), Devile, Sjaardema, Bakker, Middelkoop, Boot (Hage).