Leidsche Boys_230-071215Door de nipte en zwaar bevochten overwinning op Escamp neemt Leidsche Boys zondag nu een tweede positie in op de ranglijst. Het is een ongekende weelde voor de club aan de Vliet. Centrale middenvelder Trogillio  Pinas kan redenen aanwijzen voor dit succes: ,,In een woord: teamsfeer. We vechten voor elkaar, we strijden in het veld voor elke meter en als we commentaar leveren is dat in positieve zin. Daar ligt de grootste winst vergeleken met andere jaren. Het is gewoon heerlijk om met elkaar het veld op te gaan.”

De wedstrijd tegen Escamp ziet Pinas als een typisch voorbeeld van het nieuwe Leidsche Boys. ,,We waren niet eens compleet, maar als je ziet hoe wij toch van een prima ploeg als Escamp winnen is dat iets om trots op te zijn. We hebben natuurlijk ervaren rotten als Raymond van Es en Sander Redel die belangrijk zijn, maar ook een keeper als Jan Willem Besselse. Je gelooft je ogen niet als je ziet wat hij er allemaal uit haalt. Nu stopte hij alweer zijn derde of vierde penalty dit jaar. Samen met de jongere jongens is het een hecht collectief.” Over zijn eigen inbreng is Pinas uiterst bescheiden: ,,Centraal op het middenveld is mijn natuurlijke positie. Ik kan een bal aannemen en heb meestal de rust om te zien waar het leer heen moet. Een jongen als Robin Holverda sluit lekker aan en is een killer voorin.”

Pinas is sinds niet al te lange tijd weer begonnen met prestatief voetbal. Hij speelde in de jeugd bij de Boys, ging toen naar GHC om vervolgens in een vriendenteam een beetje vrijblijvend te ballen. Het bevalt hem uitstekend weer wekelijks echt voor de punten te gaan. ,,Zondag Roodenburg . Thuis wonnen we maar net en ik hoorde dat er daar een aantal A-junioren zijn doorgestroomd. Het wordt weer een zware pot, maar ik zie ons wel de drie punten weghalen. Dan is het nog steeds te vroeg om te zeggen dat we in de top drie eindigen. Laten we eerst nog maar een paar wedstrijden afwachten.” De middenvelder ziet nog wel ruimte voor verbetering bij zijn team: ,,Het is nu nog (te) vaak vechtvoetbal. Als de combinaties beter worden en we dus voetballend stappen maken, ja dan zie ik ons hoog eindigen. Laten we daarmee zondag tegen Roodenburg beginnen.”