HomeVijfde klasseFootball FactoryRoodenburg en Football Factory in balans

Roodenburg en Football Factory in balans

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag stond er weer een Leidse derby op het programma. Op Sportpark Noord was Roodenburg gastheer van stadsgenoot Football Factory. De thuisploeg kampt met een ware blessuregolf en moest zelfs een veldspeler, Gloire Kalangu, in het doel zetten. Om in ieder geval op de beoogde vierde plek te eindigen aan het einde van de rit, moest de ploeg van trainer Henk Buyn winnen. In de heenwedstrijd won Football Factory verrassend met 2-0. Ditmaal eindigde het duel onbeslist. Het werd 1-1.

Roodenburg kwam goed uit de kleedkamer. Al na een paar minuten schoot Abdel Elbaroudi de bal richting de kruising. Zijn inzet werd ternauwernood door Football Factory doelman Kay Labrie weggetikt. Kort daarna bracht de lat redding op een schot net buiten de zestien van Souhail Mkadmi. In dezelfde minuut zag Zakaria Bardaa zijn inzet maar enkele centimeters naast de paal verdwijnen. Roodenburg domineerde op dat moment en drong de ploeg van trainer Nino Poulina, volgend seizoen juist op de andere bank, terug op eigen helft. De rood-zwarten verdedigden geconcentreerd en Roodenburg had moeite om door de compacte verdediging heen te breken. Met lange ballen probeerden de bezoekers de snelle Gary Person en slimme Mohammed Naciri te bereiken.

Roodenburg dat naarstig op zoek ging naar de openingstreffer ging kwam na een goed half uur van een koude kermis thuis. Goed doorjagen op het middenveld van Tim Slingerland leverde hem balbezit op. Met een uitstekende pass bereikte hij Person. Behendig dribbelde hij tussen twee verdedigers door. Met een fraaie uithaal werd (gelegenheids) doelman Kalangu gepasseerd. Zo kwam de bezoekende ploeg tegen de verhoudingen in op voorsprong. Direct na de aftrap werd Ricardo Bekooy weggestuurd door Elbaroudi. Hij had de ploeg uit Leiden Noord op gelijke hoogte kunnen brengen. Het ontbrak aan precisie en bal ging maar net naast. De wedstrijd kabbelde door tot aan de rust. Zo keken de blauwzwarten tegen een achterstand aan in de rust.

Kort na de theepauze ontstond er een hachelijke situatie voor het doel van Kalangu. Uit een vrije trap van Jornt Mos kreeg Naciri een kans opgelegd. Zijn poging kwam in de handen terecht van de Roodenburg goalie. Kort hierop trad Kalangu wederom uitstekend op uit een inzet van Person. In de tegenaanval kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. De bal werd in de zestien gepompt waar Labrie verkeerd anticipeerde. Chafik Ochan was er als de kippen bij en met het hoofd trof hij doel.

Na dit doelpunt zakte de wedstrijd weg naar een zeer bedenkelijk niveau. Beide ploegen hadden moeite de bal in de ploeg te houden, passes kwamen niet en de posities werden slecht bezet. Echte kansen kregen de teams dan ook niet meer. Op één na dan. Elbaroudi had zich een minuut voor tijd onsterflijk kunnen maken. Na een verdedigingsfout van Gregory Limon had hij vrije doortocht naar de vijandelijke keeper. Waarschijnlijk geschrokken van de vrijheid schoot hij van grote afstand in de handen van Labrie. Zo eindigde dit matige duel in een gelijkspel. Gezien het vertoonde spel een terechte uitslag. Uiteindelijk kopen beide equipes niets voor het bij te schrijven puntje. Over twee weken gaat Roodenburg op bezoek bij nummer laatst op de ranglijst Wilhelmus. Om de top vier in het vizier te houden zullen de pupillen van Buyn moeten winnen. Football Factory ontvangt VVSB uit Noordwijkerhout
Roodenburg-Footbal Factory 1-1.(0-1). 35.0-1Gary Person. 54.1-1 Chafik Ochan.  Scheidsrechter: Van Egmond

Opstelling Roodenburg:Gloire Kalangu, Robby van der Blom, Daniel Fleuren, Abdou Farhane, Ricardo Bekooy (Mohammed Elhamami), Carlo Arnoldus, Souhail Mkadmi (Gerard Fokké), Abdel Elbaroudi, Walid Belkhir, Zakaria Bardaa, Chafik Ochan (Derk Hachmang).

Opstelling Football Factory: Kay Labrie, Martijn van den Akker, Gregory Limon, Alwin Peters, Marco Hockx, Tim Slingerland, Jornt Mos, Gary Person, Thijs de Jong (Robert Biller), Mohammed Naciri, Rocky Poulina (Essel Emmanuel).

Note redactie: op onze app zijn nog interviews te beluisteren met Buyn (Roodenburg) en Jornt Mos van Football Factory!