Vierde klasse A (zondag) –  Twee teams uit de kelder van de competitie namen het zondagmiddag tegen elkaar op. De ploeg van Lotfi Omrani en Noureddine Essaoui kregen directe concurrent Altior op bezoek. Beide teams hadden tot deze wedstrijd drie punten verzameld. Na het smadelijke verlies van vorige week (13-2) waren de blauwzwarten gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

roodenburg_altior_813_091016

Roodenburg begon voortvarend aan de wedstrijd. Er was veel balbezit, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Na ruim tien minuten gespeeld te hebben ontstond er een goede mogelijkheid voor Roodenburg. Bilal Laijou zocht de combinatie op met Mohammed Maatoug, laatstgenoemde stuurde Laijou de diepte in, maar voor het echt gevaarlijk kon worden werd de aanval afgestopt. In een snelle tegenaanval kwamen de bezoekers voor de goal. Mike Otto werd in stelling gebracht om af te ronden, maar schoot hoog over.

Aan de andere kant was het Anass Bouchnafa die Youssef Boudour vrij speelde. Boudour vond met een goede opening Hicham Rahmaoui. De spits schoot op doel, maar vond Mathijs Lenting op zijn weg. Altior kwam steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde in kansen. De goed spelende Anton den Haan was keer op keer betrokken bij het opzetten van de aanvallen van zijn team. Ditmaal zette hij Marco Pellegrom voor de goal. Pellegrom deed alles goed, omspeelde Matin Harky ging af op een leeg doel, maar werd uitstekend afgestopt door Abdelhaq Bouschnafa.

roodenburg_altior_808_091016

De bezoekers gingen steeds meer druk zetten en Roodenburg maakte daardoor steeds meer fouten. Zo raakte Osama Belaidi de bal kwijt op de achterlijn. Ed van der Weijden ging ermee vandoor, maar trof Harky op z’n weg naar de goal. Balverlies van Roodenburg op het middenveld leidde een nieuwe kans in voor de ploeg uit Langeraar. Den Haan kwam op en probeerde met een schot van afstand te scoren. Ook hij kwam Harky tegen op zijn weg naar de goal. Een aantal minuten later was het bijna raak voor Altior. Roy Theuns ziet dit keer zijn inzet op de doellijn weggewerkt worden.

In de tegenaanval was het Boudour die met een goede voorzet zijn collega aanvaller Laijou voor de goal zette. Oog in oog met Lenting faalde hij niet. Terwijl Altior de grootste kansen kreeg, was het Roodenburg dat op voorsprong komt. Het steuntje in de rug gaf de ploeg weer het zelfvertrouwen uit het begin van de wedstrijd. Onder leiding van de goed spelende Boudour keerde de rust in de ploeg weer terug en zo ook de kansjes. Vlak voor rust kwam er een lange pass van de Altior achterhoede. Pellogrom ontving deze bal goed en ging met Bouschnafa in zijn rug op doel af. Pellegrom sneed de Roodenburg verdediger de pas af, waardoor Bouschnafa moest ingrijpen. Scheidsrechter Onderwater bestrafte de overtreding met rood. Uit de gegeven vrije trap zou de gelijkmaker gemaakt worden. Den Haan zag zijn inzet gekeerd worden door Den Haan, in de rebound was het Pellegrom die wel het net vond.

roodenburg_altior_857_091016

Na rust was het Altior dat gelijk goed profiteerde van een ontstane situatie. De gasten kwamen goed uit de kleedkamer. Den Haan zette Hoorn van der Toorn aan het werk. Van der Toorn versnelde langs zijn tegenstander en schoof het leer onder Roodenburg doelman Harky door. Roodenburg bleef ondanks het ondertal goed samen spelen. Een inworp voor Altior leidde het derde doelpunt van de bezoekers in. Onoplettendheid van de gastheren zorgde ervoor dat Harky tegenover drie Altior aanvallers stond. Pellegrom gaf de bal af aan Van der Weijden, ook hij was niet zelfzuchtig en liet Van der Toon afronden. Vanaf dat moment ging het hard. De afstanden werden te groot voor Roodenburg en Altior speelde bal goed rond. De thuisploeg kreeg zo nu en dan wel wat kansjes maar deze werden niet bekroond met een doelpunt. Altior zou uiteindelijk uitlopen naar 1-8. En dus was er weer sprake van een veegpartij voor de ploeg uit Leiden-Noord.

Roodenburg – Altior 1-8 (1-1). Laijou 1-0, Pellegrom 1-1, van der Toorn 1-2, van der Toorn 1-3, Otto, 1-4, Pellegrom 1-5, van Tol 1-6, Otto 1-7, Pieterse 1-8.
Scheidsrechter: Onderwater

Opstelling Roodenburg: Harky, Mbarki, A. Bouschnafa, M. Bouschnafa, A. Bouschnafa, Laijou(Essaoui), Belaidi (Lamzira), Boudour, Rahmaoui (Guner), Mouchih, Maatoug

Foto’s: J.P.Kranenburg