Voorbeschouwing Roodenburg (za)- Nino Poulina verliet Football Factory en koos ervoor de zaterdagafdeling van Roodenburg te gaan trainen. Het is geen gemakkelijke taak om in de voetsporen van Henk Buijn te treden. Roodenburg sloot het seizoen uitstekend af, maar kon geen potten breken in de nacompetitie. Aan Poulina de moeilijke taak een eenheid te smeden van de selectie.

Vijftien nieuwe namen maar liefst prijkten op de spelerslijst voor het aanstaande seizoen. ,,Een uitdaging, ik weet het”, zegt Poulina voor de wedstrijd om de Kamphues Cup tegen de reserves van FC Rijnland. ,,Na een aantal trainingen heb ik een zeer positief gevoel over de groep.  Het is een leuk, jong stel, maar vooral gretig. Natuurlijk, ze moeten aan elkaar en ook aan een nieuwe trainer wennen. Dat doe je niet in een paar weken. Ik heb 32 man en dan zijn er nog een paar op vakantie. Eigenlijk is het simpeler dan je denkt. Als iemand denkt in aanmerking te komen voor de basis dan moet hij zich maar bewijzen. Laat maar zien dat je erin hoort. Dat geldt ook voor de vakantiegangers. Laat maar zien wie je bent.”

Poulina is niet van plan grote wijzigingen door te voeren wat betreft de spelopvatting. ,,Ik hoop dat we twee systemen leren, 4-3-3 en een wat behoudendere speelwijze. Tegen de favorieten zullen we compacter gaan spelen en zo min mogelijk ruimte weggeven. Wie die favorieten zijn? Ik denk natuurlijk aan Blauw Zwart, Oegstgeest en ook VVSB.”

Met een lach: ,,Wij gaan voor goud.” Om wat nuancerend verder te gaan: ,,Ik hoop bij de top vier te eindigen. Het blijft op dit moment wel moeilijk om te zeggen natuurlijk. Ambities heb ik altijd gehad in de sport en ik ging en ga voor het hoogst mogelijke.”

In de wedstrijd tegen FC Rijnland bleek dat Poulina nog een flinke weg te gaan heeft met zijn ploeg. ,,Het was goed in de eerste helft, maar uiterst zwak in de tweede. Wellicht dat de bekerwedstrijden benut kunnen worden om wijzer te worden wat betreft de mogelijkheden. Alleen spelen we ook tegen Quick Boys 2, hoe krijgen ze het voor elkaar bij die loting. Het is wel een mooie gelegenheid om te zien het we het een favoriet moeilijk kunnen maken.”

Roodenburg oefende vorige week tegen Lugdunum en kreeg ruimschoots klop. Afgelopen vrijdagavond werden de degens andermaal gekruist met de Kikkers en dit keer was er weer een groot verschil in de uitslag: 3-8.

Mutaties Roodenburg:

Gekomen: Sipan Khalid (Voorschoten’97,za), Victor Leonora (FC Boshuizen,za), Kamal Belkerma (FC Boshuizen,za), Mobin Osmani (RCL), Leroy Brooks (Lugdunum), Kay Labrie (Football Factory), Tim Slingerland (Football Factory), Sadesh Mahesh (FC Boshuizen), Murat Bayrak (FC Boshuizen), Danny Boom (Lugdunum), Aymen Mizab (Lugdunum), Sabir Serray (Lugdunum), Donny Olivier (oodenburg, lager elftal), Mohammed Aserfahane (UVS), Ron Beij (UVS), Nino Poulina (trainer, Football Factory).

Vertrokken: Carlo Arnoldus (Lugdunum), Derk Hachmang (Oegstgeest), Abdou Farhane (lager elftal), Mike Armitage (Haagse Hout), Mo Elhamami (Lugdunum).