Afgelopen seizoen was het nog maar de vraag of de zondagtak van Roodenburg zou blijven bestaan. De knoop werd doorgehakt en de blauwzwarten namen gewoon deel aan de competitie. Niet onverdienstelijk mag gezegd worden. Met een negende plek werd er beter gepresteerd dan in de drie seizoenen daarvoor. Sterker nog, er werden tien punten meer gesprokkeld en dat in een seizoen met vier minder gespeelde wedstrijden.  Trainer Nouri Essaoui was zeer content met dit resultaat gezien het feit hij een zeer jonge selectie had. Ook het seizoen 2016/2017 start de oefenmeester met een jonge selectie.

Essaoui pal voor aanvang van de competitie: ,,Eigenlijk is onze voorbereiding pas net begonnen. Onze selectie bestaat veelal uit Marokkaanse jongens die pas net terug zijn van hun vakantie uit hun vaderland. Eigenlijk kan ik dus niet zeggen waar we staan. Pas aankomende week train ik met de voltallige selectie. Dat is pas het moment dat ik de poppetjes op zijn plaats kan zetten. We hebben een aantal spelers die voorheen in de A-jeugd speelden toegevoegd aan onze selectie. Daarbij zijn er ook een aantal jongens overgeheveld naar ons vlaggenschip op de zaterdag. Dat zijn jongens die we bij ons op zondag hebben laten rijpen en inmiddels mee kunnen draaien in de selectie aldaar. Dat is ook altijd mijn streven geweest. In de bekerwedstrijden hebben we iedere keer klop gehad. Niet raar als je moet improviseren omdat er zoveel afwezigen waren. Dus die uitslagen zeggen me niets. De spelers die we hadden hebben alvast het nodige ritme op kunnen doen. Mooi meegenomen. Vorig seizoen was het in de voorbereiding idem dito. Uiteindelijk lieten we zien dat we echt een goede pot voetbal op de mat konden leggen gedurende de competitie.”

De enthousiaste en voor de job geknipte oefenmeester gaat verder met zijn zegje. ,,Onze zondagtak bestaat uit veelal jonge spelers, aangevuld met de nodige ervaren spelers. Want ervaring in je ploeg is een basis voor een goed resultaat. Daarbij kunnen die oudere gasten de jonge lichting het nodige gogme bijbrengen. Aan motivatie ontbreekt het hen niet, dat staat vast. Het is wel zo dat de resultaten daardoor wisselend kunnen zijn. De ene week kunnen ze de sterren van de hemel spelen als ze de juiste “schwung” te pakken hebben. De andere week kan het als een kaartenhuis in elkaar vallen. Dat weet je als je met jonge spelers werkt. En dat geeft ook niet, het zijn de leermomenten voor die gasten. Uiteindelijk worden ze voetbalrijp en kunnen ze hogerop. Dat is waar het om draait en ook waar mijn passie ligt. Toch spreek ik een ambitie uit. Een top acht klassering moet zeker mogelijk zijn, maar diep in mijn hart wil ik met deze leergierige groep een periodetitel binnenhalen. Uiteindelijk wil je met zijn allen een prestatie neerzetten en als club trots op de voorgrond treden.”

Mutaties Roodenburg:

Gekomen: Bilal Layou, Aziz Mouchih, Aimane Lamzira, Annas Bouchnafa, Youssef Bardaa, Volkan Sarikaya, Mohammed Matoug, Oussama Belaidi, Oussama Mbarki, Salan Elzoubai, Mohammed Foudal (allen eigen jeugd), Abdelhak Bouchnafa, Nasser El Gouari, Fouad Mkadmi, Youssef Irdi, Younes Skakni, Younes Errabt (allen waren gestopt), Anas Kouskous (FC Boshuizen,za), Ilir Miftari (FC Boshuizen,za), Matin Harky (Roodenburg,za).

Vertrokken: Yahya Dkhissi (VV Leiden), Hamza Boudour (vriendenteam Noordwijk), Moustapha Amghar (Leidsche Boys), Amine Maatoug (Meerburg).