Het dreigde een inktzwart jaar te worden voor Roodenburg zondag het vorige seizoen. Op details ingaan heeft hier geen zin, de insider weet wat er bedoeld wordt. Nouri Essaoui en Lotfi Omrani haalden de bezem door het team en A- en soms zelfs B-jeugd namen de plekken van de ‘rotte appels’ in. Het seizoen kon op die manier nog redelijk afgesloten worden. Nu in het nieuwe seizoen, eind januari, is er werkelijk sprake van een nieuwe start en een nieuw gezicht van Roodenburg  voor Omrani, linker-en rechterhand van de hoofdcoach. Overigens speelde de spreker zelf voorheen ook nog in de selectie. Vanaf 1991 is hij betrokken bij de volksclub.

,,Zeker, we krijgen nu met de regelmaat van de klok complimenten van de tegenstanders, scheidsrechters en zelfs de toeschouwers. ,,Jullie zijn anders dan andere jaren”, horen we. Dat doet Nouri en mij veel plezier natuurlijk. Ons hoofddoel is eigenlijk niet eens punten pakken en zo hoog mogelijk eindigen. Sportiviteit, respect voor iedereen en lekker vrijuit voetballen staan bij ons voorop. Dat we zoveel punten hebben, als we de inhaalwedstrijden winnen staan we in de middenmoot, is boven verwachting en geeft een extra boost natuurlijk.”

Omrani werkt met een selectie van zeer jeugdige spelers en dat kent andere beslommeringen dan een elftal met twintigers en dertigers. ,,Met veel van die gasten heb ik gewerkt vanaf de C-jeugd. Ik ken ze ook wel in hun privé situatie. Ze hebben soms zo hun eigen specifieke problemen en ze nemen mij wat dat betreft in vertrouwen. In sommige opzichten ben ik een vader en raadsman tegelijk. Ja, in dat opzicht is het een echt multi-culti elftal. Met de vastigheid van trainen en voetballen proberen we de jonge gasten regelmaat en zekerheid in hun leven te geven. Dat lukt denk ik voor een heel groot deel. Op die manier hebben we ook een voorbeeldfunctie voor de buurt. Ouders laten hun trots op hun zoon en de vereniging vaak blijken. Daar doen we het ook voor.”

Voetballend gezien is Roodenburg wellicht een vreemde eend in de bijt in de vierde klasse A. Omrani hierover: ,,Wij zullen een wedstrijd nooit winnen op fysieke kracht, nooit! Positiespel, combineren en vooral techniek zijn onze sterkste kanten. Wat dat betreft is de wedstrijd zondag tegen Leidsche Boys precies wat ik bedoel. Ik heb ze gezien tegen Escamp. Het was een erg knappe prestatie van de Boys en ze wonnen echt op fysieke kracht. Dat wordt dus een interessante ontmoeting.”

De uitstekende samenwerking van de twee trainers heeft tot resultaten geleid. De zondagtak van Roodenburg heeft weer kleur op de wangen gekregen. J.l. dinsdag verraste de ploeg uit Leiden-Noord nog door derdeklasser FC Rijnland op 5-5 te houden tijdens de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. Wat heet? In de blessuretijd stond het zelfs nog 3-5 voor de vierdeklasser!